ICV de Sant Cugat se suma a l'homenatge al Guti


  • Comparteix:

La secció local d'ICV-EA s'ha sumat a l'homenatge que la formació ha fet, aquest divendres, a Antoni Gutiérrez Díaz, el Guti. El portaveu municipal de la formació, Xavier Boix, ha subratllat que el Guti va ser un gran 'modernitzador del discurs de l'esquerra' i ha recordat la relació que mantenia amb Sant Cugat.

L'homenatge a qui va ser líder del PSUC i després d'ICV-EA ha comptat amb la presència de militants del que va ser el seu partit, representants de tota la classe política catalana, del moviment sindical i representants de la política europea. Entre ells, un bon nombre de santcugatencs que havien compartit militància amb ell durant i després de la dictadura.

La relació del Guti i la ciutat de Sant Cugat venia de lluny. Durant el franquisme el Guti tenia un pis llogat a l'Avinguda de Cerdanyola, on organitzava reunions clandestines contra el règim de Franco i a favor de la democràcia. Però després del 1975 aquesta relació amb Sant Cugat no es va aturar.

El portaveu local d'ICV-EA, Xavier Boix, ha explicat que el Guti havia col·laborat amb ells moltes vegades.

Xavier Boix

A Sant Cugat la veritat és que ens ha cuidat molt, ha vingut a molts actes, mai tenia un no. Era una persona molt propera i que li agradava molt el contacte directe amb la gent.


Xavier Boix també ha explicat el que, segons ell, ha estat el principal llegat del Guti.

Xavier Boix

El Guti va ser un dels grans modernitzadors del discurs de l'esquerra. Es va avançar als temps i va fer un pas més enllà.


Boix ha dit que té un record especial d'un debat obert a la ciutadania que ICV va celebrar a Sant Cugat abans del referèndum de la constitució europea. En el debat, el Guti va defensar el 'sí' enfront de Ricard Gomà, també d'ICV-EA, que defensava el 'no'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.