L'Ajuntament recorrerà la sentència que obliga a tramitar un expedient per declarar urbanitzable una part de Torre Negra


  • Comparteix:

L'alcalde Lluís Recoder ha explicat que el procès de protecció de Torre Negra es troba en 'un camí sense retorn'

L'alcalde Lluís Recoder ha explicat que el procès de protecció de Torre Negra es troba en 'un camí sense retorn'

L'Ajuntament recorrerà la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga el govern municipal a tramitar l'expedient sol·licitat pel principal propietari de Torre Negra perquè un sector del sòl pugui ser urbanitzable. La sentència no afecta el procés de protecció, que segueix endavant, i només obliga l'Ajuntament a engegar una tramitació que no té cap possibilitat d'èxit.

La sentència no entra en el fons sinó en les formes i diu que l'Ajuntament no podia denegar la tramitació de la modificació urbanística, més coneguda com a 'Programa d'Actuació Urbanística', per declarar un sector del sòl urbanitzable.

L'equip de govern ha explicat que es va denegar la sol·licitud en considerar que no tenia cap possibilitat d'èxit, ja que el procés de protecció de Torre Negra segueix endavant i amb pas ferm. Una vegada estigui aprovada la modificació del PGM per declarar aquest espai com parc rural protegit, aquesta sol·licitud no tindrà cap sentit ja que tot el terreny serà no urbanitzable.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que el procés de protecció de Torre Negra és un camí sense retorn i considera aquesta sentència un avís per assegurar-se que totes les actuacions futures han d'estar blindades judicialment per evitar reclamacions posteriors.

Lluís Recoder

Volem que la protecció de Torre Negra quedi blindada jurídicament per no tenir sorpreses en el futur


L'Ajuntament presentarà recurs perquè la sentència no resol un problema d'encaix entre la normativa estatal i l'autonòmica en matèria de competències urbanístiques.

D'altra banda, Recoder ha explicat que després del període d'al·legacions, el projecte de protecció de Torre Negra es podria aprovar en el ple de novembre i remetre'l a la Comissió d'Urbanisme perquè li doni el vistiplau definitiu. L'alcalde està segur que l'aprovació per part de la Generalitat serà un tràmit ràpid, ja que tot el procés s'ha fet colze a colze amb la Direcció General d'Urbanisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.