CiU, ICV i ERC reclamen amb una moció el retorn dels 'Papers de Salamanca'


  • Comparteix:

Els grups municipals de CiU, ICV-EUiA i ERC presenten aquest dilluns una moció al ple municipal per denunciar l'ajornament indefinit del retorn dels 'Papers de Salamanca'. Els tres grups municipals consideren intolerable que el nou ministre de Cultura, César Antonio Molina, se salti un acord del Congrés del Diputats que contempla el retorn.

Aquesta moció vol donar suport a la denúncia feta per la Comissió de la Dignitat i a la mateixa moció que portaran aquests grups a Madrid.

El regidor de CiU, Xavier Escura, considera que el PSC s'acabarà sumant a la moció presentada.

Xavier Escura

Jo crec que sí que el PSC se sumarà a la moció.


Joan Calderón, per part d'ICV-EUiA, considera que és de justícia que es tornin uns documents espoliats ara ja fa 70 anys.

Joan Calderón

Iniciativa vol fer justícia d'una vegada per totes amb tota la societat que es va veure espoliada després d'una guerra per un govern feixista.


Per part d'ERC, Raül Grangé considera que l'objectiu de la moció no és altre que complir la llei.

Raül Grangé

L'objectiu de la moció es que es compleixi la llei per part d'aquells que porten gent a l'audiència nacional per cremar unes fotografies.


Tots tres partits han criticat la mesura electoralista del PSOE, que no vol donar arguments, han dit, a la dreta espanyola.

La moció s'adhereix també a l'acte convocat per la Comissió de la Dignitat per diumenge al Palau Sant Jordi amb el títol 'La Nació Catalana diu PROU, volem tots els papers'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.