El TGV i Renfe, protagonistes de les mocions del ple muncipal


  • Comparteix:

Els problemes de rodalies Renfe i el pas del TGV pel Vallès centraran el ple municipal d'aquest dilluns. CiU presentarà una moció reclamant una estació de passatgers del TGV al Vallès. ICV-EA, de la seva banda, buscarà el suport dels altres grups per demanar el restabliment dels serveis de rodalies de Renfe.

La polèmica sobre si el Vallès ha d'acollir o no una estació del TGV de passatgers com a alternativa als problemes del traçat que passa per Barcelona prendrà protagonisme aquest dilluns al ple municipal. El grup municipal de CiU presentarà una moció demanant que la nostra ciutat compti amb una estació de passatgers.

També en el marc de les infraestructures, el grup municipal d'ICV-EA presentarà una moció sobre el restabliment del servei públic de rodalies Renfe i trens regionals. Un problema ocasionat per les obres del TGV a Barcelona i que afecta la línia C7, que passa per Sant Cugat.

Recordem que l'alcalde, Lluís Recoder, ha demanat en diverses ocasions que el TGV passi per la nostra ciutat o per la comarca. Quan el secretari d'infraestructures del Ministeri de Foment, Victor Morlán, va descartar la setmana passada el pas del TGV de passatgers pel Vallès, Recoder va reaccionar d'aquesta manera.

Lluís Recoder

L'afirmació de Morlán és radicalment diferent al que ens va dir als alcaldes del Vallès Occidental.


No només les infraestructures tindran els seus minuts aquest dilluns al plenari. ERC presentarà una moció per tal que es construeixi un refugi municipal d'animals abandonats. D'aquesta manera, la formació republicana reprèn una qüestió que va perseguir durant el mandat passat quan eren titulars de l'àrea de Medi Ambient i que va ser una de les seves promeses electorals dels comicis passats. La formació proposa reactivar les converses amb l'EMD de Valldoreix per situar l'equipament a Can Calopa, però no descarta buscar altres emplaçaments per desencallar un projecte que consideren prioritari.

Raül Grangé és portaveu del grup municipal d'ERC.

Raül Grangé

El que demanem al ple és el reconeixement del treball que fan les col·lectius i persones respecte als animals i que el refugi es construeixi amb urgència.


El grup municipal d'ERC també té previst presentar una moció per tal que l'Ajuntament garanteixi l'atenció de persones amb altes capacitats.

A banda, la formació republicana i CiU buscaran el suport també amb una moció a favor de la llibertat d'expressió, la pluralitat informativa i la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià.

El plenari municipal tindrà lloc aquest dilluns a les set de la tarda a la sala de plens de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.