L'Ajuntament aporta 300 euros per lluitar contra la prohibició del senyal de TV3 al País Valencià


  • Comparteix:

Sant Cugat aportarà 300 euros a la campanya d'Acció Cultural al País Valencià contra la prohibició d'emetre el senyal de Televisió de Catalunya en aquest territori. Ho han decidit al ple municipal tots els grups polítics excepte el PP, que considera que prohibir les emissions de TV3 s'emmarca en el procés de transició de la televisió analògica a la digital.

Acció Cultural del País Valencià ha estat condemnada pel govern valencià a pagar una multa de 300.000 euros per negar-se a acatar el tancament dels repetidors de TV3 a les comarques del sud de València. ERC ja va anunciar fa un mes que sol·licitaria a l'Ajuntament que donés suport econòmic a la campanya d'Acció Cultural.

Aquest suport s'ha traduït amb una moció presentada conjuntament per CiU i ERC per aportar 300 euros a la campanya. Escoltem el portaveu d'ERC, Raül Grangé.

Raül Grangé

Ens trobem amb l'assatjament constant a Acció Cultural. Hi ha un assatjament des de fa molts anys constant a tota associació, persona, escriptor o llibreria que vulgui viure en català.


La proposta s'ha aprovat amb els vots de tots els grups municipals menys el PP. El regidor popular Fernando Vázquez-Dodero assegura que el fet de prohibir les emissions de TV3 al País Valencià s'emmarca en un procés de regularització del sector.

Fernande Vàzquez-Dodero

El conseller Tresserras va admetre que les emissions de TV3 a València s'han portat a terme al marge de la legalitat. A partir d'aquí, la decisió del govern valencià s'emmarca en el pas del sistema analògic a la televisió digital.


El regidor d'ICV-EUiA, Joan Calderón, considera que l'aportació de 300 euros és bona, però no és suficient tenint en compte que la multa que s'ha imposat a la campanya és de 300.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.