Aval de Recoder a l'aposta d'Artur Mas pel 'dret de decidir'


  • Comparteix:

L'alcalde i membre de CDC, Lluís Recoder, avala l'aposta d'Artur Mas pel 'dret de decidir', tot i que recorda que aquest principi ja es recull a les bases programàtiques del partit. Recoder, que ha assistit aquest dimarts a la conferència de Mas, també ha destacat la crida a la unitat de les forces catalanistes davant d'una eventual retallada de l'Estatut.

Mas ha definit la seva aposta 'pel dret de decidir' com 'l'exercici de la democràcia en estat pur'. Segons el polític convergent, 'els catalans tenen el dret democràtic a decidir allò que més els convé' pel fet de ser una nació.

Recoder ha defensat aquest principi, tot i que ha destacat que ja es recull als estatuts de CDC.

Lluís Recoder

Mas ha anunicat un principi democràtic, el dret de de decidir, que sempre s'ha recollit als estatuts de Convergència.


Mas també ha explicat una sortida política per al país si el Tribunal Constitucional tomba l'Estatut. El president de CiU proposa una consulta per comprovar si els catalans accepten la retallada o, en cas que el referèndum fos desautoritzat, que el Parlament celebri una votació sobre la mateixa qüestió.

Paral·lelament, Mas defensa que es formi un govern amb tots els partits que es comprometin a defensar el objectius d'autogovern aprovats en l'Estatut previ al pas per les Corts espanyola. Si aquestes alternatives no fossin possibles, el líder de CiU es decanta per convocar eleccions a Catalunya.

Recoder destaca que aquest crida a la unitat de les forces catalanistes obligaria a alguns partits, en referència al PSC, a abandonar els seus socis al Congrés espanyol.

Lluís Recoder

Aquesta proposta porta a deixar en segon terme la força amb la qual alguns partits estan coaligats a Madrid.


La conferència de Mas ha tingut lloc al Palau de Congressos de Catalunya davant de 3.000 persones. Una cinquantena de militants nacionalistes de Sant Cugat han assistit a l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.