ICV-EUiA proposa crear un grup de treball per acordar zones a incloure en el futur Parc Natural de Collserola


  • Comparteix:

ICV-EUiA proposarà, al ple municipal de febrer, crear un grup de treball per discutir sobre les zones verdes que s'han de protegir a la ciutat. La intenció dels ecosocialistes és que tots els grups municipals acordin les zones naturals de Sant Cugat que han d'entrar en el futur Parc Natural de Collserola.

El grup municipal d'ICV-EUiA no vol que Sant Cugat només proposi la Torre Negra com l'única zona verda de la ciutat que s'hauria d'incloure en el futur Parc Natural del Collserola.

Per als ecosocialistes, és important que indrets declarats actualment com a zones 21 es requalifiquin perquè siguin declarades forestals i, per tant, es protegeixin al cent per cent. Segons el portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, Can Busquets, una part del Turó de Can Lluc i Can Vasconcel són prioritàries.

Xavier Boix

Les zones bàsiques a protegir són Can Busquets, Turó d'en Lluc i Can Vasconcel.


Els ecosocialistes consideren que la discussió sobre la protecció d'aquesta zona hauria d'estar tancada, com a molt tard, al maig.

Boix ha afegit que la condició indispensable perquè la proposta tiri endavant és que en el grup de treball tingui presència l'EMD de Valldoreix.

Xavier Boix

En aquest grup no només han d'estar els grups polítics de l'Ajuntament sinó també l'EMD de Valldoreix.


ICV-EUiA creu que també s'hauria d'estudiar la possibilitat de protegir altres zones com la Colònia Montserrat i Mas Fuster, a Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.