El finançament i la mobilitat, principals reptes de futur dels Ajuntaments segons Recoder


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, considera que la mobilitat i el finançament són els punts clau pels consistoris dels municipis pel futur de Catalunya. Així s'ha expressat durant la ponència 'Governs locals i nous reptes de futur'. La xerrada s'emmarca en l'acte de lliurament de títols de la 4a promoció del curs de postgrau en govern local de la Universitat de Barcelona (UB).

El model urbanístic de Sant Cugat, amb els nous barris, les noves centralitats, estacions de ferrocarrils, comunicacions i eixos viaris, és un dels exemples dels nous reptes de futur dels governs locals. Així ho creu l'alcalde de la ciutat, que ha explicat als alumnes graduats en un curs de postgrau de govern local la importància de la mobilitat sostenible.

Per sobre de tot, però, Recoder ha fet èmfasi en la necessitat de millorar el finançament dels Ajuntaments. Un bon model de gestió estratègica que respongui a la demanda de serveis, la col·laboració publico-privada i la sostenibilitat econòmica, també forma part de les condicions que han de regir els municipis del futur.

A més, per construir el model de Catalunya, Recoder considera que les poblacions han de tenir en compte els reptes ambientals de les ciutats ja desenvolupades, com la mitigació del canvi climàtic, l'estalvi d'aigua o la gestió dels residus urbans.

La xerrada ha tingut lloc aquest dimarts a la Sala de Graus de la Facultat de Dret de la UB.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.