Elisenda Paluzie analitza avui al Terra Dolça el finançament de Catalunya


Temes relacionats

Esquerra Independentista presenta a Sant Cugat la seva candidatura a la presidència d'ERC (14/mai/08)


  • Comparteix:

L'economista Elisenda Paluzie presentarà avui al vespre al Terra Dolça la seva visió sobre el finançament de Catalunya. Paluzie, impulsora de la plataforma independentista Sobirania i Progrés, és molt crítica amb l'Estatut finalment aprovat perquè no canvia el model de finançament, cosa que sí que feia, destaca Paluzie, l'Estatut del 30 de setembre aprovat pel Parlament.

Ho ha dit als micròfons de Cugat. Cat.

Elisenda Paluzie

Amb l'Estatut es va perdre l'oportunitat de canviar el model radicalment com feia el del 30 de setembre.


Malgrat que l'Estatut aprovat no impedeixi presentar propostes ambicioses, la professora de Teoria Econòmica de la UB és pessimista. Paluzie no creu que aquesta negociació redueixi substancialment el dèficit fiscal ja que és l'Estat qui té la 'paella pel mànec'.

És per això, diu Paluzie, que es farà palès una vegada més la necessitat d'un sistema com el del concert econòmic. En aquest sentit, considera molt important començar a fer pressió pel concert davant unes autonomies que s'han acostumat a viure 'sobrefinançades'.

Elisenda Paluzie

Quan has acostumat a unes comunitats a estar sobrefinaçades és molt difícil trencar el model.


Per això, Paluzie veu més 'fàcil' assolir la independència que un concert econòmic com el que tenen els bascs i els navarresos.

Elisenda Paluzie és professora Titular de Teoria Econòmica a la UB des del 2001 i directora del Centre d'Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials (CAEPS) de la UB. És màster en Economia Internacional i Desenvolupament Econòmic per la Universitat de Yale (1996) i doctora en Economia per la UB (1999).

El sopar-xerrada d'avui al Terra Dolça començarà a dos quarts de nou del vespre i porta per títol 'Cinc cèntims sobre el finançament'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Elisenda és una dona destacable que jo' estima molt . Visca Catalunya //*//

MARC-SABATES.COM. Enviat el 2/gen/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.