ERC, satisfeta amb la futura Llei d'Educació però amb matisos


Temes relacionats

Els partits polítics aposten pel diàleg per superar les diferències sobre el projecte de llei d'educació (30/oct/08)

Els sindicats d'educació continuen sense posar-se d'acord sobre la vaga del 13-N (29/oct/08)


  • Comparteix:

ERC assegura que està satisfeta amb la regulació lingüística i els criteris de concert educatiu que introdueix la futura Llei d'Educació. Tot i això, la formació republicana matisa que el nou text legislatiu hauria de definir millor el finançament i apostar més fermament per l'ensenyament públic. El diputat d'ERC al Parlament Josep Maria Freixanet ha reiterat a Sant Cugat que el decret de la tercera hora de castellà no s'està aplicant ni a Catalunya ni a la nostra ciutat.

ERC ha explicat en una roda de premsa a Sant Cugat que està satisfeta amb la regulació lingüística que fa el nou text legislatiu ja que assegura que per primer cop 'es defineix i es blinda la immersió lingüística i la Generalitat obté competències per regular el currículum i el marc horari'.

Els republicans també consideren que la llei és positiva perquè introdueix criteris necessaris perquè els centres concertats puguin accedir al concert educatiu, com la coeducació o l'escolarització d'alumnat de la zona propera al centre. A més, ERC també valora que 'es legalitzin criteris que intenten evitar un desequilibri de l'alumnat amb necessitats educatives específiques'.

Escoltem el president de la comissió sectorial d'ensenyament d'ERC, Carles Martínez.

Carles Martínez

Estem satisfets amb la regulació del règim lingüístic ja que per primera vegada una llei defineix i blinda la immersió lingüística.


Per contra, els republicans presentaran esmenes al text perquè consideren que la llei hauria de definir millor el finançament, voldrien que apostés per l'ensenyament públic com a eix vertebrador de l'educació i creuen que hauria de millorar el finançament per a les escoles concertades que duen a terme una 'tasca social al país'.

El diputat al Parlament d'ERC, Josep Maria Freixanet, ha volgut reiterar que el decret de la tercera hora de castellà no s'està aplicant enlloc.

Josep Maria Freixanet

Alguns grups ens acusen de no aplicar el decret i alguns ens acusen de que sí que s'està aplicant. Volem aclarir que no s'està aplicant al país ni a Sant Cugat.







El president d'ERC a Sant Cugat, Andreu Freixes, també ha assistit a la roda de premsa.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Com pot ser tan mentider aquest Freixanet d'ERC? Quina vergonya i quina barra que tenen. I tant que s'està aplicant la tercera hora de castellà a Sant Cugat. De manera amagada, però s'està aplicant i ERC ho sap. És que a ERC ja no queda ningú amb un mínim de dignitat? Aquest partit cada dia fa més fàstic.

Joan Anton. Enviat el 7/nov/08


Que s\'han begut l\'enteniment aquests d\'ERC ? ... sembla que vulguin que no els voti ningú a les properes eleccions ... em recorda a ciu quan intentava justificar el seu suport al PHN argumentant que era inevitable i que havien introduit millores ... realment ERC es suicidirà politicament com continui així ... dir que no s\'aplica el decret quan totes les escoles fan una hora més de Castellà ... o una de dues, o són uns cínics, o es que la poltrona té un preu ... la pena és que el preu és Catalunya ...

Oriol Vila. Enviat el 7/nov/08


ERC s'ha convertit en l'escolanet del PSC. Quina clatellada que els espera a les properes eleccions. No n'han tingut prou de perdre la meitat dels votants. No pararan fins enfonsar el partit. Quina colla de mentiders. Quina vergonya dir que a Sant Cugat no s'aplica la tercera hora de castellà. És vergonyós.

Montse Figueres. Enviat el 7/nov/08


El Sr. Josep Maria Freixanet és un mentider: vaig anar a la xerrada del Conseller Maragall i la directora del CEIP Joan Maragall es va haver de justificar per l'aplicació de la 3ª hora a la seva escola. Tot seguit el Conseller la va felicitar. NO US PENSO VOTAR MAI MÉS.

Xavier. Enviat el 7/nov/08


Si ERC recolza la LEC, no els penso votar més. Que no veuen que els directors decidiran quin són els seus llepaculs preferits, que si es fa vaga i li caus malament al director/a et pot fora fora el següent curs, que es vol donar més diners a les escoles que tinguin més èxit per millor les estadístiques (o els aproves o no hi ha diners, si no hi ha diners pel centre, el director/a et dirà alguna cosa perquè aprovis i si no el creus busca un altre centre ), que no es preveu fer un repartiment d'immigrants o alumnes amb NEE previ al repartiment de les poques places de la concertada,... que posaran els ajuntaments i la política al centre...I la llengua, com diu aquest, no fem riure, tots sabem quina és la llengua que s'usa més a l'escola de la metropoli i corona. Jo conec profes que no poden donar classes en català perquè els alumnes se'ls enfoten ERC ha perdut el nord i el sud. No sap on és la dreta i l'esquerra I que diguin també perquè dirigents del PSC porten els alumnes a la privada...i perquè s'han ajuntat amb CiU amb una llei de dretes Defenseu d'una vegada l'educació com cal, revisant el procediment de donar l'ESO sense esforç o amb diferencies segons vas a un grup o un altre, a un institut o un altre...

Professor. Enviat el 7/nov/08


Que no s'apliqui el decret és una cosa. Que es facin les tres hores de castellà aprofitant la sisena hora n'és una altra. I a Sant Cugat es fan les tres hores als CEIP. Li queda clar, senyor Freixanet?

Montse. Enviat el 7/nov/08


Soc votant d\\' ERC des de les primeres eleccions, però si apoien aquesta llei ja han perdut un altre vot. Continuaran amb la davallada

Professor emprenyat. Enviat el 7/nov/08


Crec que els vaig votar alguna vegada però mai més, representaven una il·lusió que s'ha perdut

Josep LLuis. Enviat el 7/nov/08


Els polítics cada dia estan més lluny de la realitat del poble i ERC cada dia te menys clar els seus principis. Em decepcionen un cop més per no tenir el seu propi criteri. No entec a on volen anar a parar... I ara a qui podem votar els catalans d'esquerres? Qui defenserà la nostra identitat?

Carles. Enviat el 7/nov/08


A les escoles de Sant Cugat fa molts anys que s\'estan fent 3 hores de castellà, molt abans que sortís el Real decret del Ministeri. A les bressoles de la Catalunya Nord en fan 7 o 8 hores de francès i ningú no diu que no siguin escoles catalanes

Pep. Enviat el 7/nov/08


pregunta un despistat: el sr. carles martínez no és qui ara fa uns pocs anys dirigia USTEC? O només és un senyor que té el mateix nom i cognom? Agraeixo una resposta per veure si entenc quelcom. Gràcies

una pregunta. Enviat el 7/nov/08


Doncs a Girona capital el meu fill de 3r de primària fa 3 hores setmanals de castellà... no sé per què els polítics parlen del que no saben... a mi ja m'està bé, perquè saber escriure i parlar castellà em sembla important i a casa no el parlem, està bé q l'aprengui a l'escola, quina mania els d'ERC en què els nostres fills siguin analfabets en castellà.

Anna. Enviat el 7/nov/08


Els d\'ERC no se n\'assabenten de res, de fet, en la majoria de centres, es fa més de dos hores de castellà, tot i que majoritàriament tot es fa en català (com ha de ser), però 3 hores de castellà igual que l\'anglès (3 hores a la setmana) no passa res. Van venir els de l\'USTEC al meu institut i, per incitar-nos a fer vaga, ens van dir que aquesta llei l\'aprobava convergència, ostres, que ja fa uns quants anyets que estan a l\'oposició. La responsabilitat és del PSC i ERC, en tot cas, convergència la recolza. A veure si els de l\'USTEC se n\'assabenten que els seus amics d\'ERC estan al govern.

Xavier. Enviat el 8/nov/08


Anna, a tu ja t'està bé perquè ets més espanyola que el Montilla. El castellà s'aprèn a Catalunya encara que no vulguis. No te n'havies adonat? Ja que estàs tan amoïnada pels teus fills, potser que dediquis totes aquestes hores d'espanyol a l'anglès. Amb l'anglès aniran per tot el món, amb l'espanyol només a l'Amèrica del Sud. Ui, importantíssim! Que hi has estat, tu, a Amèrica del Sud? Que hi aniràs mai, potser? Com se't veu el llautó espanyol, filleta.

Roger. Enviat el 8/nov/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.