Noves desavinences entre Turu i CiU-Actuem a l'EMD de Valldoreix


Temes relacionats

Primer aniversari del pacte de govern a l'EMD de Valldoreix (30/nov/08)


  • Comparteix:

Nou distanciament al govern de l'EMD de Valldoreix. CiU-Actuem ha votat en contra de tots els punts de la junta de veïns d'aquest dijous, tot i formar part de l'equip de govern, per desavinences amb la Candidatura de Progrés i Catalanista en el projecte de la plaça de la centralitat. El grup nacionalista ha demanat l'ajornament de la sessió per consensuar aquest punt abans de portar-lo a aprovació, una opció descartada per la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu. Turu era partidària de retirar el debat sobre la plaça de la centralitat i mantenir la resta de la sessió, tal com ha fet.

CiU-Actuem no volia debatre el punt sobre la plaça de la centralitat perquè, a última hora, s'havien introduït modificacions que no havien pogut analitzar en aquest projecte que considera, el grup nacionalista, de 'vital importància' per al territori.

Aleshores, just al començar la sessió, la portaveu de CiU-Actuem, Àngels Solé, ha demanat l'ajornament de la junta fins la setmana vinent per buscar un consens. Com a resposta, Turu ha proposat deixar el punt sobre la taula i mantenir la resta de l'ordre del dia. Davant d'aquesta opció, el grup nacionalista ha anunciat el seu vot contrari a tots els punts que es debatessin, inclosos aquells promoguts per la seva formació.

A partir d'aleshores, cap dels punts de la sessió no ha prosperat, ja que a la junta CiU-Actuem té cinc representants i la Candidatura Catalanista i de Progrés, encapçalada per Turu, en té quatre.

Finalitzat el torn de les mocions, Solé ha demanat a Turu que portés a votació si calia continuar la junta de veïns, un opció descartada de nou per la presidenta de l'EMD.

En aquest moment, Turu i la portaveu de CiU-Actuem s'han acusat mútuament de fer xantatge.

Montserrat Turu / Àngels Solé

No els accepto el xantantge i seguirem amb els punts. / Senyora Turu, vostè exerceix xantatge quan no vol portar un punt sobre l'ajornament de la junta.


En el debat sobre una modificació pressupostària, el vocal d'Hisenda i membre de la Candidatura de Progrés i Catalanista, Joan Gaya, ha acusat CiU-Actuem d'aturar l'acció diària de l'EMD de Valldoreix en votar contra aquest punt. Gaya ha atribuït el posicionament del grup nacionalista a una 'rabieta'. A aquestes acusacions el vicepresident de l'EMD i membre de CiU-Actuem, Josep Puig, ha respost que l'ajornament de la junta de veïns fins la propera setmana no afectaria cap projecte del territori.

Joan Gaya / Josep Puig

La seva actitud és una rabieta o és un xantatge. / Endarrerir una junta una setmana no vol dir que no es puguin fer algunes actuacions.


Abans dels precs i preguntes de l'audiència, tant Turu com Solé han lamentat públicament l'episodi d'aquest dijous. Les dues polítiques han obert la porta a celebrar una altra junta de veïns properament per aprovar els temes ara pendents.

Aquest episodi ha tingut lloc tres dies després del primer aniversari del pacte de govern entre els dos grups polítics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.