Domènec Miquel: 'L'EMD no és una fórmula democràtica, s'ha de replantejar'


  • Comparteix:

Domènec Miquel, al centre, en una foto d'arxiu

Domènec Miquel, al centre, en una foto d'arxiu

L'historiador Domènec Miquel posa en dubte la necessitat de l'EMD com a fórmula administrativa per a Valldoreix. Dies després del trencament del pacte entre la Candidatura de Progrés i CiU-Actuem, Miquel creu que aquest tipus d'administració local no és l'adequada, que és 'poc democràtica' i que comporta una despesa que es podria destinar a millorar el territori.

En una tertúlia a Ràdio Sant Cugat, Domènec Miquel ha recordat que la creació de l'EMD de Valldoreix data de finals dels anys 50 del segle passat i ha afirmat que, en l'actualitat, ja no té sentit com a forma d'organització administrativa de Valldoreix.

Domènec Miquel

Les EMD estan pensades per a altres coses, no per a Valldoreix. Can Barata potser sí que es mereixeria una EMD, però Valldoreix no.









A més, Domènec Miquel ha criticat l'estructura 'poc democràtica' de la forma de govern de l'EMD, on l'únic càrrec electe és el de la presidenta.

Domènec Miquel

Només hi ha un càrrec que vingui d'un procés democràtic, el de Turu. No és un tipus de govern democràtic. S'ha de replantejar seriosament.


Miquel ha descartat que l'alternativa sigui la independència de Valldoreix, perquè ha recordat que la llei exigeix que un municipi que es vol segregar estigui distanciat físicament del nucli del qual es vol separar, i això no passa a Valldoreix. Per últim, l'historiador ha subratllat l'elevat cost que suposa l'existència de l'estructura institucional de l'EMD i ha dit que seria millor destinar aquests recursos a fer millores al territori.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El problema de la EMD, no es el procés d\'elecció dels vocals de la EMD, sinó les eines democràtiques que disposen els vocals. La Sra Turu s\'aprofita que a la EMD no existeix la possibilitat de la destitució, anomenada moció de censura, i abusa del poder portant al govern a situacions límit, i reduint l\'eficàcia de la instititució. La notícia barreja conceptes quan insinua que el fet que la llei sigui millorable implica que Valldoreix mereixi o no la EMD. La conveniència o no de la independència de valldoreix, respon a criteris d\'eficacia administrativa, i no pas de distàncies, i crec que la formula actual de repartiment EMD-Ajuntament és la fórmula més eficaç.

Francesc Cardoner. Enviat el 8/gen/09


El problema de les EMD, entre, d'altres, sí que és el sistema d'eleccions dels seus membres. És evident que, en un entorn d'administració local com és el d'un ajuntament, la situació política amb que ens trobem a Valldoreix hagués estat totalment diferent, no? La Presidenta ha abusat tant del seu poder, com vostès de la seva majoria de vocals en el govern. La Presidenta no ha engegat DUES crisis de govern: Una, perquè deien vostès que no tenien la delegació de signatures i l'altre, perquè no es van posar d'acord amb uns punts de l'ordre del dia d'un Ple!!! La fórmula actual de l'EMD, en un entorn de quasi 8.000 habitants és del tot ineficient, sr. Cardoner. Això ho sap tothom!!!

ALEX SANTIGOSA. Enviat el 8/gen/09


Les EMD, ni son ineficicients ni poc democràtiques. En tot cas estan en un nivell superior de democràcia, ja que per l'elecció del consistori cal emetre dues paperetes en lloc de una. A mi m'agrada veure sempre la part positiva de les coses, i m'agrada creure que els electors son intel·ligents, per tant interpreto que en el cas de Valldoreix, els electors han donat la presidència a un grup polític mitjançant una papereta i el control del ple a l'altre grup, mitjantçant l'altre papereta. D'aquesta forma els electors van demanar als polítics que fosin capaços de dialogar i posar-se d'acord. Si els polítics no son capaços de posar-se d'acord, no es que les EMD siguin ineficaces, sino que els polítics no estan a l'alçada de les circumstàncies.

Francesc Cardoner. Enviat el 9/gen/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.