Puigcercós (ERC): 'Som la garantia que no hi haurà un finançament a la baixa'


  • Comparteix:

Puigcercós, durant l'acte

Puigcercós, durant l'acte

El president d'ERC, Joan Puigcercós, posa el seu partit com a la garantia perquè Catalunya no accepti qualsevol pacte de finançament . En una reunió de balanç dels dos anys del govern tripartit a Sant Cugat, Puigcercós ha posat el pacte nacional per la immigració i el pacte nacional per la innovació i la recerca com a símbols de la feina d'aquest executiu.

Puigcercós ha destacat aquestes fites davant els problemes que arrosseguen els partits espanyols a Madrid.

Joan Puigcercós

A Catalunya, mentre a Madrid el PP i el PSOE es maten a punyalades, fem pactes nacionals per la immigració perquè el català sigui la referència.









El president d'ERC ha explicat que la negativa del govern espanyol d'arribar a un acord pel finançament ha de fer replantejar les prioritats del Pacte d'Entesa, perquè contempli una major pressió a Madrid. A més, segons Puigcercós, les circumstàncies actuals de crisi econòmica generalitzada no són les mateixes que quan es va arribar a aquest pacte.

En aquest sentit, Puigcercós ha destacat que cal sumar esforços entre tots per fer front a la nova situació i pressionar més el PSC per aconseguir un bon finançament i el traspàs de rodalies i dels aeroports.

El líder dels republicans ha criticat finalment el PSOE del qual ha dit que 'està fent coses que ni el PP es va atrevir' en referència a la mesura anunciada que les ONG hauran de ser d'àmbit estatal per tenir dret a rebre ajudes dels pressupostos del govern espanyol.

La trobada de la comarcal d'ERC del Vallès Occidental ha comptat amb la presència del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el membre del Parlament i exconseller, Xavier Vendrell. L'acte ha tingut lloc al Sant Cugat Hotel i Restaurant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.