El ple aprova posar publicitat o fer una subscripció a Egunero com a mostra de suport a Egunkaria


  • Comparteix:

Manifestació a Euskadi de suport amb Egunkaria

Manifestació a Euskadi de suport amb Egunkaria

L'Ajuntament inserirà una pàgina de publicitat o bé formalitzarà una subscripció al diari substitut del recentment clausurat Egunkaria com a mostra de rebuig al tancament de l'únic diari en llengua basca ordenat per l'Audiència Nacional. El PP és l'única força que ha votat en contra adduint que pagar publicitat al diari és donar cobertura als terroristes.

La moció, que s'ha presentat a instàncies d'Esquerra Republicana, considera que el tancament d'un diari, i més tenint en compte que era l'únic editat en llengua basca, és un atemptat a dos puntals fonamentals de la democràcia com són la llibertat d'expressió i el dret d'informació.

Eduard Pomar, portaveu d'Esquerra, ha volgut referir-se també als periodistes detinguts i les acusacions de tortures fetes per Martxelo Otamendi, donant total credibilitat a les paraules del director del diari. Pomar ha explicat que la pràctica de tortures per part de la Guàrdia Civil no són una pràctica aïllada i ha recordat que ell mateix les va patir en pròpia pell:

Eduard Pomar

Les tortures del 92 s'han tornat a repertir; per tant les tortures a l'Estat espanyol són habituals


El Partit Popular és l'únic partit que s'ha mostrat contrari a la proposta d'inserir publicitat al diari Egunero. Segons el regidor popular Alfredo Bergua, el tancament del diari s'ha fet amb la llei a la mà i ha afegir que pagar diners pel rotatiu és fer el joc als terroristes:

Alfredo Bergua

Creiem que les acusacions que s'han dut a terme amb diversos periodistes i el tancament d'un diari s'han fet amb totes les garanties legals


D'altra banda, el ple ha acordat per unanimitat manifestar la solidaritat del consistori amb els demòcrates que no poden exercir lliurement la seva llibertat d'expressió al País Basc. Durant la discussió de la moció, i en el moment que la presidenta del PP Berta Rodríguez prenia la paraula, joves de les Joventuts d'Esquerra han desplegat cartells i pancartes retraient la posició de la pròpia Rodríguez i d'Aznar en el conflicte a l'Iraq.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.