Discrepàncies entre els partits sobre els ajuts de la Generalitat a la compra de vehicles


Temes relacionats

Els concessionaris aplaudeixen les ajudes en compra de cotxes i demanen el cofinançament de la Generalitat (23/mai/09)

Recoder critica la mesura de Zapatero per revitalitzar el sector de l'automoció (20/mai/09)

El portaveu del PSC diu que Zapatero hauria d'haver pactat amb els governs autonòmics l'ajuda a la compra de cotxes (20/mai/09)


  • Comparteix:

Els partits amb representació al consistori han protagonitzat la tertúlia

Els partits amb representació al consistori han protagonitzat la tertúlia

Discrepàncies entre els partits locals a l'hora de valorar el pla català d'ajudes a la compra d'automòbils anunciat aquesta setmana per la Generalitat. El PSC i ERC veuen amb bons ulls l'ampliació d'algunes subvencions, mentre que ICV-EUiA es desmarca. CiU critica la falta de consens dins el govern i el PP està a l'expectativa.

A la tertúlia de Cugat Ràdio d'aquest dimarts, el regidor socialista, Ferran Villaseñor, ha explicat que el pla català amplia en algunes subvencions la gamma de vehicles que poden rebre els ajuts previstos en el pla espanyol. Villaseñor ha destacat que amb els ajuts de la Generalitat també es contemplen, per exemple, vehicles que actualment es fabriquen a Catalunya.

Ferran Villaseñor

Hem de tenir en compte que tenim Nissan i Seat i és de sentit comú que els vehicles que s'hi fabriquen puguin rebre ajuts.


El portaveu republicà, Raül Grangé, ha defensat el pla català argumentant que va més enllà del pla espanyol i té en compte les condicions de tots els ciutadans.

Raül Grangé

No tothom que té un tot terreny és ric, hi ha autònoms i treballadors i un govern ha de contemplar tots els ciutadans.


ICV-EUiA s'ha desmarcat dels altres dos partits del govern. El regidor ecosocialista, Joan Calderón, explica els motius del seu posicionament.

Joan Caledrón

Aquesta ampliació dels ajuts obre la porta a què gent ben posicionada pugui beneficiar-se dels ajuts.


El regidor de CiU, Jordi Puigneró, ha criticat la falta de consens entre els tres partits que integren el govern.

Jordi Puigneró

El govern que tenim no es posa mai d'acord en res.


La portaveu del PP, Berta Rodríguez, veu amb bons ulls que finalment la Generalitat se sumi a proporcionar ajuts a la compra de vehicles tot i que es mostra a l'expectativa.

Berta Rodríguez

Crec que ja era hora que Catalunya s'impliqui en els ajuts però ja veurem com acaba.


El Consell de Govern ha aprovat aquest dimarts el pla català d'ajuts a l'automoció, malgrat les discrepàncies internes entre els departaments de Medi Ambient i d'Innovació, Universitats i Empresa. El llindar fixat pel departament de Josep Huguet contempla que es podran beneficiar del pla tots els vehicles que no superin els 169 grams de CO2 per quilòmetre, a diferencia dels 149 grams fixats pel govern espanyol.

El conseller ha explicat que els ajuts del pla de la Generalitat s'amplien a furgonetes i camions de petit tonatge ja que assegura que són instruments de feina dels autònoms i d'aquesta manera faciliten que el fabricant Nissan no resti fora de les línies de suport al mercat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.