Maulets ret homenatge a Guillem Agulló, assassinat presumptament per l'extrema dreta


  • Comparteix:

Maulets ret un homenatge aquest cap de setmana a Guillem Agulló, el militant assassinat fa 10 anys presumptament per un grup d'extrema dreta del País Valencià. Els actes volen denunciar la impunitat amb què actuen grups feixistes a l'Estat i recordar la figura de qui va treballar per l'alliberament nacional dels Països Catalans.

En Guillem era un noi de 18 anys, valencià i d'esquerres, que va lluitar per la independència dels Països Catalans. Sota el nom de 'Guillem Agulló, ni oblit ni perdó', Maulets -moviment on militava- ha organitzat actes a 40 poblacions per retre-li un homenatge 10 anys després del seu assassinat. A Sant Cugat es farà una concentració divendres a la Plaça del Monestir a partir de les 8 de la tarda. El membre de Maulets, Guim Pros, ha explicat que es llegirà un manifest per evidenciar que la seva mort no va ser fruït d'una baralla entre joves, com alguns volen fer creure, sinó un acte premeditat:

Guim Pros

Volem reivindicar que l'asssassinat no va ser una baralla de bandes sinó que va ser una cosa preparada


Dissabte, el casal La Guitza acollirà una xerrada d'Albert Salamé, company d'assemblea d'en Guillem. Pros creu que l'assassinat d'Agulló ha caigut en la impunitat pel silenci còmplice de determinat partit espanyol que li ha donat cobertura:

Guim Pros

Si aquesta gent actua amb impunitat total és perquè els hi permeten


Maulets creu que la jornada del cap de setmana és el millor antídot contra l'oblit i la impunitat amb què ha caigut l'ofensiva engegada fa 10 anys contra el jovent valencià per silenciar el seu despertar 'nacional'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.