Les JERC i ERC demanen que l'alcalde retiri la bandera espanyola de l'Ajuntament per l'Onze de Setembre


Temes relacionats

Recoder votaria 'a favor que Catalunya pogués escriure el seu futur lliurement' en la consulta d'Arenys ( 9/set/09)


  • Comparteix:

El portaveu d'ERC, Raül Grangé

El portaveu d'ERC, Raül Grangé

ERC i les seves joventuts, les JERC, insten l'alcalde a retirar la bandera espanyola de l'Ajuntament amb motiu de l'Onze de Setembre. La branca juvenil diu a Lluís Recoder que 'fer onejar la bandera espanyola és mofar-se d'allò que es commemora en aquesta data' i afegeix que, si està a favor de l'autodeterminació de Catalunya, ha de retirar la bandera de l'estat que l'impedeix.

Les JERC qualifiquen Espanya d''estat que no deixa respirar i que vol tallar les ales' a Catalunya. Segons les JERC, l'actual situació política -amb el rebuig de l'Estat espanyol a permetre l'exercici de l'autodeterminació i amb la possible retallada a l'Estatut- és un exemple d'aquest fet.

El portaveu de les JERC, Bernat Picornell, veu com una contradicció que l'alcalde no retiri la bandera espanyola, ja que representa l'estat que impedeix l'autodeterminació de Catalunya. Són declaracions a Cugat.cat.

Bernat Picornell

L'Estat espanyol sembla que no vol respectar el dret democràtic d'un poble ni un estatut. Per això demanem a l'alcalde que retiri la bandera.


Segons les JERC, l'alcalde hauria de tenir en compte l'actual relació entre Espanya i Catalunya perquè no li tremolés el pols a l'hora de retirar la bandera espanyola.

ERC, per la seva banda, també insta l'alcalde a hissar només la bandera del país per la Diada Nacional. Ho ha dit el portaveu d'ERC, Raül Grangé, en declaracions a Cugat.cat.

Raül Grangé

Aquest és un país petit i només té una bandera, que és la senyera. Per això demanem que per la Diada Nacional només onegi la bandera de la nostra nació.




Grangé ha afegit que aquesta possibilitat depèn de la voluntat de CiU i que ja és hora que la federació nacionalista es defineixi políticament sobre la independència de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.