Boix (ICV-EUiA) diu que el pacte pressupostari del 2009 els ha deixat un regust 'agredolç'


  • Comparteix:

El portaveu municipal d'ICV-EUiA assegura que el seu grup es va quedar amb un regust 'agredolç' després de pactar els pressupostos del 2009 amb l'equip de govern. En una entrevista a Cugat.cat, Xavier Boix ha anunciat que seran més exigents en la negociació dels comptes del 2010, tot i que ha reiterat que la responsabilitat dels ecosocialistes és intentar arribar a acords amb l'equip de govern de CiU en un context marcat per la crisi econòmica.

ICV-EUiA enceta el curs polític amb la vista posada en les mesures per paliar els efectes de la crisi econòmica. Els ecosocialistes volen que els pressupostos del 2010 reforcin les polítiques actives d'ocupació -la principal mancança de l'equip de govern, segons la coalició- i incloguin ajudes municipals als aturats sense subsidi.

En una entrevista a Cugat.cat, el portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, s'ha mostrat obert a tornar a pactar amb l'equip de govern els comptes del 2010, tot i que amb més exigències. Boix ha fet un balanç 'agredolç' de l'acord de l'exercici passat i ha enumerat els aspectes a millorar.

Xavier Boix

Les partides de promoció de l'ocupació són molt poc transparents. També vam acordar duplicar les línies de bus a la Floresta i no s'ha fet.


Sobre la proposta del PSC de consensuar entre els grups d'esquerres un pressupost alternatiu al de l'equip de govern, Boix ha dit que la seva responsabilitat és intentar pactar amb CiU, que és qui governa, tot i que ha valorat positivament la iniciativa. Pel portaveu ecosocialista, és necessari un canvi al govern de la ciutat basat en la unitat d'acció de les forces progressistes.

Xavier Boix no ha aclarit si tornarà a ser el cap de llista d'ICV-EUiA a les properes eleccions municipals i ha dit que encara no és prioritari abordar qui liderarà la candidatura de la coalició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.