Un nou xoc entre govern i oposició a Valldoreix refreda el clima d'acostament a l'EMD


Temes relacionats

Tots els partits aposten per un nou acostament entre govern i oposició a Valldoreix (30/set/09)


  • Comparteix:

La junta de veïns ha tingut lloc a la remodelada seu de l'EMD

La junta de veïns ha tingut lloc a la remodelada seu de l'EMD

Nou distanciament entre govern i oposició a l'EMD de Valldoreix després que les dues parts haguessin acostat posicions per tancar un pacte sobre qüestions prioritàries al territori. La presidenta, Montserrat Turu, ha retirat un punt de la junta de veïns quan, sense avís previ, CiU-Actuem hi ha presentat una esmena per canviar les bases d'execució del pressupost de l'EMD. Segons el grup nacionalista, amb majoria a la junta de veïns, aquesta mesura pretén fer més transparent l'activitat del govern. En canvi, la Candidatura de Progrés i Catalanista, que encapçala Turu, recorda que l'actual sistema és el que regeix els consistoris del país.

El punt retirat és una modificació de pressupost per impulsar el mercadet setmanal de Valldoreix i per comprar mobiliari per a la remodelada seu de l'EMD. Turu ha optat per aquesta decisió quan CiU-Actuem ha esmenat la modificació demanant que la vinculació entre partides pressupostàries a l'EMD es faci sota l'aprovació de la junta de veïns, a diferència del que passa ara ja que preval la decisió de la presidenta.

La portaveu de CiU-Actuem, Àngels Solé, assegura que Turu prefereix governar de forma opaca que incloure aquesta modificació.

Àngels Solé

Continua preferint retirar punts del ple perquè prefereix governar de forma opaca.




Turu ha acusat CiU-Actuem de practicar xantatge amb el govern valldoreixenc en proposar aquesta mesura, que també ha qualificat d'irresponsabilitat. Segons la presidenta, l'EMD treballa amb els mateixos criteris que els ajuntaments de Catalunya.

Montserrat Turu

Treballem amb vinculació pressupostària com ho fan els ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i molts altres.



Abans d'aquest episodi, la junta de govern ha aprovat per unanimitat acceptar una subvenció europea de 143.000 euros per remodelar l'entorn de la riera de Can Nonell, entre els passeigs del Nard i Rossinyol. Aquesta partida representa la meitat del cost del projecte, que es començarà a executar a partir de l'any vinent.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Segueix la Turu amb el seu conegut estil de fer el que vol, pasant de les normes,formes i maneras.Es la antìtesis del consens.Portem casi 7 anys soportant aquet "ESTIL TURU".Ja n'hi ha prou.

Quim. Enviat el 18/nov/09


Prou de falsetats. A CIU, Valldoreix i els seus ciutadans no lis importa. Vol fer fora al govern actual per començar la seva estrategia inmobiliaria acompanyts de un important propietari de Valldoreix. Aixis de clar.

Joanet. Enviat el 18/nov/09


Sr.Joanet o qui sigui en veritat. Estem cansats de les seves mentides, falta de transparencia, interessos particulars, decrets a dit. La Sra,Turu es pensa que la EMD es el seu "CORTIJO" i que pot fer el que li vingui degust. Si no sap acceptar les regles del joc, que plegui.

Enric. Enviat el 18/nov/09


No nos quejamos de falta de transparencia en los Ayuntamientos ? Me parece perfecto la petición de CIU/ACTUEM, basta ya de usar el dinero de todos para caprichos particulares.

Antonio. Enviat el 18/nov/09


Por que no quiere la Sra Turu desvincular las partidas?.Ya tubo problemas con sus regidores en la pasada legislatura por pasar de ellos y maltratarlos.No quiere transparencia,no se fia de nadie,que nadie le haga sombra.Como se les llama ha estos personajes:Dictadores.Si no es capaz de llegar a entenderse con los partidos que representa(tripartito)como llegara a entenderse con la oposiciòn?.Al Sr. Joanet decirle que demuestre lo que dice,es muy fácil acusar o descualificar sin aportar pruebas,ha esto se le llama:Mentida.Seguiremos aguantando a mentirosos,prepotentes,dictadores y algo mas . . . . .

Jose. Enviat el 18/nov/09


Senyors de CIU vostes denuncien a Valldoreix el que fa anys que fan a Sant Cugat. Son uns artistes ¡¡ Perque no explican el projecte que tenien de la gasolinera i el petit centre comercial a la plaça de Can Cadena ? Qui els hi va pagar la campanya (tan vergonyosa) electoral a Valldoreix ? Perque actua la Sra.Sole si no anava a les llistes ? Parlem del fracas de la zona verda, una idea de CIU ? Volen que continuem ?

Joanet. Enviat el 18/nov/09


Sr. Joanet, vosté es un resentit,s'ha quedat anticuat, i a més mal informat. Miri, pel seu discurs tirant per terra a CIU i la sra. Sole es dedueix que voste es del PSC i per la falta d'objectivitat...millor busqui proves, o demanilas a qui li hagi dit. Espero que tots els ajuntaments demanin aquesta desvinculació, ja era hora de que algú fos tan valent gestonant els nostres diners...la pena es que aqui ens mana la Turu, i avans de donar transparencia ens deixa sense mercadet. Aixó es una dictadura!!!

marta. Enviat el 19/nov/09


Sr. Joanet,el teu nom no es aquet,tot i que comença amb la mateixa lletra.Tambè portes barba,segueixo ?.Mes mentides?.

Quim. Enviat el 19/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.