ICV vol que les entitats municipalistes condemnin la norma de Vic contra els immigrants


Temes relacionats

Sant Cugat descarta negar l'empadronament als immigrants sense permís de residència o visat (14/gen/10)

El PP local defensa negar l'empadronament a immigrants en situació irregular (13/gen/10)


  • Comparteix:

Xavier Boix en una imatge d'arxiu

Xavier Boix en una imatge d'arxiu

ICV del Vallès Occidental demana a les entitats municipalistes que condemnin la norma aprovada a Vic que nega l'empadronament als immigrants sense permís de residència o visat. La formació denuncia que la proposta vulnera drets fonamentals de les persones i que els dirigents que hi donen suport 'tanquen els ulls a una realitat a la qual s'ha de donar resposta'.

El regidor local i president comarcal, Xavier Boix, creu que des del punt de vista 'moral i ètic' és 'reprovable' tancar el pas a gent que ve a viure aquí. A més, segons Boix, és una 'irresponsabilitat' per part dels dirigents polítics donar suport a la proposta. L'escoltem en declaracions a Cugat.cat.

Xavier Boix

Des del punt de vista moral o ètic és reprovable. Els dirigents polítics tanquen els ulls a una realitat a la qual s'ha de donar resposta també des del punt de vista pràctic.



Boix assegura que la normativa serà 'un dels temes de campanya' de les properes eleccions ja que 'hi ha qui pensa que parlar d'immigració en aquests termes li dóna vots'. A més, el president comarcal de la formació ha alertat que el cas de Vic es pot donar a altres municipis.

Boix ha dit sentir-se intranquil per les paraules de l'alcalde, Lluís Recoder, en què assegura que a Sant Cugat no es negarà l'empadronament als immigrants sense permís de residència o visat ja que és cas de la capital d'Osona és molt diferent del que viu la nostra ciutat amb només un 8% d'immigració.

Xavier Boix

Les paraules de l'alcalde m'intranquil·litzen. Si hi hagués el percentatge d'immigrants que hi ha a Vic ho faríem?




ICV ha demanat a la Federació de Municipis i a l'Associació de Municipis que es pronunciïn amb contundència sobre el cas de Vic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.