ERC defensa el tripartit, però vol obrir una nova etapa amb els partits que comparteixin l'objectiu de la independència


  • Comparteix:

Andreu Freixes en una imatge d'arxiu

Andreu Freixes en una imatge d'arxiu

La secció local d'ERC dóna per acabada la fase estatutària i aposta perquè la nova legislatura obri una etapa que serveixi per assolir la independència de Catalunya. Ho ha dit a Cugat.cat el president d'Esquerra a Sant Cugat, Andreu Freixes, que ha afegit que els republicans només contemplaran governar a la Generalitat amb els partits que comparteixin aquest objectiu.

Després de conèixer el resultat de l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) que mostra que els votants d'ERC suspenen l'acció del govern d'Entesa, Freixes ha reivindicat el llegat del segon tripartit i n'ha destacat projectes legislatius com la nova divisió territorial o la llei del cinema. Pel president d'ERC, aquest període ha servit també per desplegar l'Estatut i fer pal·leses les limitacions del text.

Freixes assegura que la propera legislatura marcarà un 'canvi d'etapa' i afirma que, un cop superada la fase estatutària, ha arribat l'hora de la independència.

Andreu Freixes

S'ha acabat l'etapa de l'Estatut. Ara el futur del país passa per l'exercici de la independència.


En aquest sentit, Freixes ha confirmat que en la propera legislatura ERC només pactarà amb aquells partits que comparteixin aquest objectiu, i que si no és possible es quedaran a l'oposició.

Andreu Freixes

ERC no acceptarà rebaixes ni es conformarà amb les limitacions de Madrid.



Les declaracions de Freixes arriben poc després que s'hagin conegut els resultats de l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat, on els catalans han puntuat amb un aprovat just la tasca de l'executiu durant el 2009. Els enquestats que es declaren votants d'Esquerra han suspès el tripartit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.