ERC lluita perquè les víctimes del franquisme recuperin els diners incautats pel règim


  • Comparteix:

La secció local d'ERC lluitarà perquè es condemni la incautació de diner legal republicà en l'època franquista amb una moció al proper ple municipal. Els republicans demanen que es restitueixi el valor actual del capital confiscat als afectats i que es modifiqui la Llei de la Memòria Històrica en benefici de les persones que van patir l'espoli. Ho ha anunciat el portaveu del grup municipal, Raül Grangé, en una conferència que ha tingut lloc aquest dimecres a l'Ateneu en què ha participat el diputat Joan Tardà.

A través de la xerrada 'Recuperem el que és nostre. Prou impunitat a l'espoli franquista', ERC ha donat a conèixer la situació de les famílies catalanes que van patir la incautació de diners republicans per part del règim feixista. En aquest context, els independentistes reclamen amb una moció que es retorni als afectats el valor del capital requisat. La conferència també ha comptat amb la participació del diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà i de dos membres de l'Associació de Perjudicats per la Incautació del Govern Franquista (APIGF).

El portaveu del grup municipal d'ERC, Raül Grangé, ha dit en declaracions a Cugat.cat que amb aquesta moció volen donar a conèixer aquesta realitat i que els particulars i les empreses afectades recuperin els diners incautats.

Raül Grangé

Volem donar a conèixer aquesta realitat. Van prendre els diners a molts ciutadans i encara no s'ha reconegut per part de l'exèrcit espanyol.



L'APIGF ha explicat en la xerrada quins són els objectius de l'entitat i com actuen per recuperar els diners incautats. Joan Granda és el seu vocal.

Joan Granda

Volem ajuntar les persones afectades i intentar que aquesta qüestió es porti al Parlament perquè ens tornin els diners.



El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha qualificat d''insult a la cultura antifeixista' la Llei de la Memòria Històrica i ha dit que cal insistir perquè es modifiqui la legislació i es guanyi la batalla ideològica.

Joan Tardà

La Llei de la Memòria Històrica era un insult a la cultura antifeixista. Cal insistir per guanyar la batalla ideològica.



En la conferència, que ha tingut lloc aquest dimecres a l'Ateneu, els ponents han parlat de la Llei de la Memòria Històrica i han subratllat la necessitat de modificar-la perquè no quedi impune l'espoli fiscal franquista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.