Sant Cugat demana al govern espanyol el rescabalament del diner republicà incautat pel règim franquista


  • Comparteix:

El ple ha aprovat la moció d'ERC

El ple ha aprovat la moció d'ERC

Sant Cugat insta l'executiu espanyol a reparar la incautació dels diners confiscats per les autoritats franquistes durant i després de la Guerra Civil. Tots els grups polítics amb representació al consistori, tret del PP, han donat suport a una moció d'ERC en aquest sentit, que ha incorporat les esmenes de CiU i el PSC. El regidor no adscrit s'ha abstingut.

A l'abril de 1938, les autoritats colpistes van dictar el canvi de paper moneda i la incautació dels bitllets emesos per la República. D'aquesta manera, el règim es feia amb els diners de presoners, exiliats i refugiats sota la condició que serien retornats amb la presentació d'un aval de 'solvència econòmica i moral'. L'Agrupació de Perjudicats per la Incautació del Govern Franquista (APIGF) lluita pel retorn d'aquests diners a les persones i famílies afectades. Segons ERC, cinc famílies santcugatenques es troben en aquesta situació.

El portaveu republicà, Raül Grangé, ha explicat durant el ple que aquesta moció vol omplir un buit de la Llei de Memòria Històrica.

Raül Grangé

Aquesta moció emana del no reconeixement dels drets dels particulars.


CiU ha posat l'accent en el caire social d'aquesta petició en temps de dificultats econòmiques, mentre que el PSC ha demanat que la Llei de la Memòria Històrica vagi més enllà.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sort d´ERC ! sinò fos per ells aquestes coses ni es plantejarien. I despres encara hi han "progressistes" que els acusen de seguidisme.... perque no en fan mai ells de propostes com aqueses?

Maria. Enviat el 17/feb/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.