L'habitatge públic de l'EsportParc Internacional serà una realitat el 2012


Temes relacionats

El ple aplaudeix el projecte de l'EsportParc Internacional de Catalunya (16/feb/10)

Generalitat i Ajuntament cediran la zona comercial del CAR a establiments que facin recerca aplicada a l'esport ( 1/feb/10)

Constituïda la societat que construirà i gestionarà l'EsportParc Internacional de Catalunya (14/oct/09)

L'EsportParc Internacional vol ser 'l'or' dels centres esportius ( 1/feb/10)


  • Comparteix:

L'Ajuntament, el Centre d'Alt Rendiment (CAR), la Generalitat i l'Estat espanyol han signat aquest dissabte el conveni que permetrà la construcció de 128 habitatges públics per als usuaris del CAR, que estaran enllestits a principis del 2012. L'acord està emmarcat dins el projecte de l'EsportParc Internacional de Catalunya, que vol convertir-se en un referent del món esportiu europeu. Les obres, amb un cost de més de 2'5 milions d'euros i finançades per l'Estat espanyol i la Generalitat, començaran a finals d'any.

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor; el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar i el secretari general de Vicepresidència, Rafael Niubó, han signat l'acord juntament amb l'alcalde, Lluís Recoder, i la presidenta del CAR, Anna Pruna. El ministeri aportarà el 65% del cost de la construcció dels habitatges i la Generalitat el 35% restant. El consistori s'encarregarà dels tràmits urbanístics per tal de donar llum verda a les obres, mentre que el CAR gestionarà el projecte i els pisos.

El conveni ha donat el vist i plau a l'edificació de quatre blocs destinats a persones vinculades a l'EsportParc Internacional de Catalunya, a través de les seves vessants acadèmica, empresarial i esportiva. Els pisos tindran una superfície útil de 40 metres quadrats i constaran d'un menjador, una cuina, un dormitori, un servei sanitari i una petita terrassa amb safareig. Ha explicat més detalls dels immobles el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar.

Francesc Baltasar

Seran pisos d'una superfície no superior als 40 metres quadrats, de lloguer amb règim general durant 25 anys i es vincularan a l'activitat del CAR.


Aquesta àrea residencial formarà part del 'village' de l'EsportParc Internacional de Catalunya, el parc tecnològic i empresarial de l'esport que el Govern ha projectat a l'entorn del CAR, ubicat a Sant Cugat.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha expressat l'orgull de la ciutat per acollir aquest projecte pioner que permetrà desenvolupar el 'CAR del segle XXI'.

Lluís Recoder

El CAR requeria una posada al dia i el CAR del segle XXI va en aquesta línia. Per això, l'Ajuntament dóna suport i veu amb il·lusió el projecte.



La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, també ha volgut subratllar els esforços de finançament que l'Estat espanyol porta a terme per fer possible aquest tipus d'iniciatives.

Beatriz Corredor

Els promotors públics fan un gran esforç per promocionar l'habitatge de lloguer, actuacions que tenen grans problemes de finançament i per això reben tantes subvencions.



Tots ells han coincidit en destacar la projecció internacional que l'EsportParc tindrà en l'àmbit de la innovació, la recerca, la tecnologia, l'ocupació, la sanitat i l'educació vinculades amb l'esport.

Aquest projecte inclou un parc empresarial esportiu de 100.000 metres quadrats. El parc es dividirà en 70.000 metres quadrats per a equipaments esportius i 30.000 per al sector terciari, que comptarà amb un espai comercial de 10.000 metres quadrats per a una empresa amb recerca esportiva. El complex també tindrà un edifici d'aigües amb tres piscines cobertes de salts, natació i sincronitzada, que serà la zona d'aigües més gran d'Europa i estarà connectada per una plataforma amb la residència d'esportistes. A més, el parc també preveu una pista de gel que els santcugatencs podran utilitzar els caps de setmana, una clínica de medicina esportiva, pistes de tennis i sales per a activitats tancades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.