Recoder: 'L'aprovació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona és obra d'una oposició responsable'


  • Comparteix:

L'alcalde Lluís Recoder s'ha mostrat satisfet amb l'aprovació de creació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

L'alcalde Lluís Recoder s'ha mostrat satisfet amb l'aprovació de creació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrat satisfet amb l'aprovació per unanimitat de la creació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Recoder assegura que l'ens servirà per afrontar els problemes de tots de forma conjunta i destaca que principalment s'ha aprovat per la 'responsabilitat de l'oposició'. Tot i això, l'alcalde ha demanat que aquest nou organisme no es faci servir com a 'contrapoder', com, segons diu, s'havia intentat en el passat.

23 anys després de la supressió de la Corporació Metropolitana de Barcelona, el Parlament ha aprovat aquest dimarts la seva restitució. La llei s'ha aprovat per unanimitat tot i les diferències entre el govern tripartit i CiU sobre la presidència del govern metropolità. Finalment l'alcalde de Barcelona serà el president de l'organisme amb el consens del Consell d'alcaldes.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha atribuït l'aprovació d'aquesta i d'altres lleis a la 'responsabilitat de l'oposició'.

Lluís Recoder

Quan les propostes són raonables podem arribar a un acord.


El Consell Metropolità estarà integrat per 90 consellers. Els 36 alcaldes dels municipis que la componen en seran membres automàticament i la resta de consellers correspondran als municipis en funció del seu pes demogràfic.

Recoder també ha demanat que no s'intenti crear un contrapoder com, segons diu, s'havia fet en el passat.

Lluís Recoder

Jo espero que ara l'àrea metropolitana faci la feina que li pertoca i que ningú tingui la temptació de repetir esquemes del passat.


El Govern metropolità assumirà les competències que fins ara tenien les diverses entitats metropolitanes com l'Entitat Metropolitana del Transport o la Mancomunitat de Municipis i també s'afegiran altres competències que fins ara tenien els municipis o la pròpia Generalitat com per exemple l'urbanisme i la promoció econòmica del territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.