Recoder: 'El debat sobre els toros no és identitari, sinó de protecció dels animals'


Temes relacionats

Els santcugatencs es mostren d'acord amb l'abolició de les curses de braus a Catalunya (29/jul/10)

Els diputats Recasens (CiU) i Balcells (PSC-CpC) voten a favor de prohibir els toros, mentre que Domingo (grup mixt) hi vota en contra (29/jul/10)


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, al plató de Cugat tv

L'alcalde, Lluís Recoder, al plató de Cugat tv

Lluís Recoder considera que el debat sobre l'abolició de les curses de braus no és identitari, sinó una discussió sobre la protecció dels animals. En una entrevista a Cugat tv l'endemà de la prohibició aprovada al Parlament, l'alcalde i dirigent de CiU ha explicat que no té decidida la seva postura sobre aquesta qüestió però ha defugit vincular la tradició dels braus amb l'espanyolisme i ha recordat que es tracta d'una tradició mediterrània que també és present a Catalunya. Mira l'entrevista íntegra a Cugat tv

Lluís Recoder confessa que no té una posició clara sobre l'abolició de les curses de braus aprovada aquest dimarts al Parlament. En qualsevol cas, l'alcalde, que assegura que mai no ha anat a una plaça de toros, creu que el debat no s'ha de plantejar com una qüestió identitària sinó com una discussió sobre la protecció dels animals.

Lluís Recoder

És una tradició mediterrània i catalana. Els braus formen part també de la nostra tradició cultural. La qüestió és la defensa dels drets dels animals.




Recordem que Sant Cugat va declarar-se ciutat antitaurina i 'amiga dels animals' a finals del 2005. En aquella ocasió, la proposta va prosperar amb els vots a favor d'ERC, ICV-EA i una part de CiU, l'abstenció del PSC, de tres membres de CiU i d'un regidor del PP, i el vot en contra de la resta de regidors populars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.