El Consell Comarcal del Vallés es constitueix amb la reivindicació de més competències


  • Comparteix:

Foto de família dels 39 regidors comarcals

Foto de família dels 39 regidors comarcals

El Consell Comarcal del Vallés Occidental es marca com a línies bàsiques d'actuació pels propers 4 anys potenciar les polítiques mediambientals, impulsar el pacte per l'ocupació, millorar el serveis al ciutadà i ampliar el suport als ajuntaments de la comarca. La constitució, aquest migdia, del nou consell ha anat marcada per la reivindicació que el govern català ampliï les competències i la capacitat pressupostària d'aquests organismes.

Els vots dels grups comarcals del PSC, CiU, IC-V i ERC, i l'abstenció del PP, han proclamat l'alcalde de Sentmenat, Josep Vilaró, com a president de l'ens comarcal pels propers 4 anys. L'alcalde accidental, Eduard Pomar, ha representat Sant Cugat a l'acte de constitució celebrat a l'ajuntament de Sabadell. Pomar ha reclamat més competències pels Consells Comarcals i una acció decidida, des del Vallès, per diferenciar la nostra comarca de l'àrea metropolitana:

Eduard Pomar

El Consell Comarcal ha de diferenciar aquesta comarca de la gran urbe de Barcelona


El santcugatenc Salvador Gausa, com a regidor del grup comarcal del PSC, ha subratllat la necessitat d'impulsar temes prioritaris com el pacte d'ocupació, la promoció econòmica i els serveis als ciutadà. Gausa també ha reclamat més competències pel Consell, i ha assegurat que la reorganització del territori és un debat que s'haurà d'abordar, ineludiblement, després de les eleccions autonòmiques.

Salvador Gausa

És una prioritat que després de les eleccions de la tardor, hi hagi una reorganització territorial i fer una organització administrativa coherent


Alfredo Bergua, com a representant del PP al consell, ha reiterat la voluntat de diàleg del seu grup, tot i el pacte que han signat les 4 formacions restants amb la voluntat, segons Bergua, d'excloure els populars. Segons el regidor santcugatenc, la Generalitat ha bloquejat el desenvolupament dels consells comarcals:

Alfredo Bergua

Hi ha una necessitat de transferències de competències i de pressupost, i que si no s'han fet fins ara és pel bloqueig de la Generalitat


Tots els grups polítics, excepte CiU, han criticat el govern català per no haver impulsat els consells comarcals i per haver intentat bloquejar la nova llei, aprovada pel Parlament el passat 29 d'abril. Els 4 grups han apuntat que el propi retard en la constitució dels consells comarcals demostra la precarietat actual d'aquests organismes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.