Sant Cugat reinicia dilluns el procés per declarar Torre Negra sòl no urbanitzable


  • Comparteix:

La masia de Torre Negra, en una imatge d'arxiu

La masia de Torre Negra, en una imatge d'arxiu

L'Ajuntament reactiva els tràmits per declarar Torre Negra zona no urbanitzable. L'equip de govern portarà al ple municipal de dilluns una nova modificació del planejament urbanístic per preservar el sector, però sense la referència d'especial protecció que va portar el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) a anul·lar la tramitació ara fa un any i mig. L'alcalde, Lluís Recoder, afirma que l'objectiu és blindar jurídicament l'acord, donant compliment a la sentència del TSJC que, tot i censurar aspectes formals de la tramitació, va reconèixer que Torre Negra podia declarar-se zona no urbanitzable.

La sentència del TSJC anul·lava l'acord de la Generalitat per convertir Torre Negra en sòl no urbanitzable d'especial protecció. D'aquesta manera, es tornava a classificar l'indret com a sòl urbanitzable no programat, tal com estava qualificat anteriorment.

La resolució dels tribunals es basava en dos aspectes. D'una banda, en què la modificació del PGM que va permetre el canvi de qualificació del sòl hauria d'haver concretat el traçat de la Ronda Sud, i de l'altra, en què Torre Negra no tenia els requisits per classificar-lo com a sòl no urbanitzable d'especial protecció. És a dir, avalava la protecció de l'àmbit de la Torre Negra, però no considerava necessària la protecció especial del sector.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha manifestat la seva voluntat d'iniciar el procés per adaptar el nou expedient que presentaran en el ple municipal d'aquest dilluns a les exigències de la sentència del TSJC.

Lluís Recoder

No és començar des del principi, però sí que es fa una nova aprovació amb la voluntat clara de donar compliment a les prescripcions del TSJC.


Recoder ha recordat que la sentència manté que la zona no és urbanitzable i que, per tant, no s'hi pot edificar, en contra del que pretenen la immobiliària Núñez i Navarro i l'Associació de Propietaris de Torre Negra. En aquest sentit, l'alcalde ha subratllat que l'Ajuntament seguirà al peu de la lletra les prescripcions de la sentència, perquè qualsevol petit error és aprofitat en la seva contra, fent al·lusió directa al grup immobiliari i als propietaris de l'espai natural.

Lluís Recoder

Qualsevol acció de l'Ajuntament és examinada amb lupa per desaptxos d'advocats disposats a posar-nos traves.


D'altra banda, Lluís Recoder ha assegurat que la declaració de Collserola com a parc natural treuria de qualsevol dubte que l'espai mereix la qualificació de 'protecció especial'. No obstant, la Generalitat encara no ha aprovat aquest decret i per això l'equip de govern haurà de buscar altres justificants per preservar la zona. Segons Recoder, seran els mateixos arguments que han estat utilitzant 'històricament'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.