Mireia Ingla, candidata a l'alcaldia per ERC si avui la ratifica la militància del partit


Temes relacionats

Raül Grangé renuncia a ser alcaldable d'ERC i denuncia pressions de l'executiva (14/oct/10)


  • Comparteix:

Mireia Ingla

Mireia Ingla

Mireia Ingla és l'única militant d'ERC que es presenta com a candidata a l'alcaldia del partit republicà per a les properes eleccions. Ingla, que ha confirmat aquesta informació a Cugat.cat tot i que no vol fer declaracions, espera que la militància de la formació la ratifiqui aquest divendres en assemblea. Aquesta candidatura ha sorgit després que l'actual portaveu republicà, i fins ara únic militant que aspirava a ser cap de llista, Raül Grangé, renunciés a ser-ho i denunciés pressions de l'executiva.

En un primer moment el portaveu de la formació republicana, Raül Grangé, va obtenir l'aval de l'executiva d'ERC per presentar-se com a cap de llista a les properes eleccions municipals. Grangé, però, ha renunciat aquest dijous a la candidatura per les 'limitacions i condicions' imposades des de l'executiva d'ERC a l'hora de formar equip, i en concret per l'exigència d'apartar el regidor Toni Ramon dels primers llocs de la llista, segons ha confirmat el mateix portaveu republicà en un comunicat. La renúncia s'ha produït el dia abans de l'assemblea de militants d'aquest divendres, on s'ha d'escollir el proper alcaldable republicà.

La segona via que marquen els estatuts del partit per triar cap de llista obre a la militància la possibilitat de presentar candidatura amb un 20% del suport dels membres de la formació, en aquest cas, 18 signatures. La membre de la comissió organitzativa que coordinarà la votació de l'assemblea, Montse Julià, ha confirmat que la votació comptarà amb candidatura única. Serà la de Mireia Ingla, que ha confirmat a Cugat.cat la seva candidatura tot i que no ha volgut fer declaracions fins que sigui la cap de llista 'oficial' i, per tant, que hagi rebut el suport dels militants d'ERC.

Mireia Ingla s'ocupa de la secretaria de la Dona i Drets Humans dins l'executiva local d'ERC. Ingla és llicenciada en Dret i postgraduada en Mediació i Dret de Família. Està especialitzada en dret civil, matrimonial i immobiliari, i ha col·laborat durant tres anys en la Comissió de Drets Humans de l'ONU a Ginebra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.