Tots els partits, tret del PP, fan front comú en contra dels 'atacs al català'


  • Comparteix:

Tots els partits, excepte el PP, volen que el català sigui llengua preferent al consistori

Tots els partits, excepte el PP, volen que el català sigui llengua preferent al consistori

Totes les formacions polítiques, excepte el PP, refermen el compromís en defensa del català i ratifiquen el reglament per a l'ús de la llengua del consistori que el situa com a preferent en aquesta administració. En una moció aprovada aquest dilluns al ple, aquests partits també insten el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a anul·lar la suspensió cautelar dels reglaments de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida, que també designen el català com a llengua d'ús preferent.

CiU, el PSC, ICV-EUiA i ERC han fet pinya en la promoció del català i han denunciat els atacs que la llengua està patint per part del PP, Ciutadans i les institucions judicials. En aquest sentit, els proposants de la moció han advertit que l'actitud dels populars posa en perill la cohesió social i la convivència

Les quatre forces polítiques han subratllat la vigència del català com a llengua pròpia del país i han criticat la recent decisió del TSJC. L'alcalde, Lluís Recoder, ha defensat la moció en nom dels quatre partits.

Lluís Recoder

Ratifiquem el reglament de l'Ajuntament per mantenir el català com a llengua preferent.


El PP ha estat l'única formació que ha votat en contra de la moció en defensa del català. La portaveu popular, Berta Rodríguez, s'ha aferrat a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) per assegurar que el català no ha de ser llengua preferent a les administracions de Catalunya.

Berta Rodríguez

Si els tribunals diuen que el català no és preferent, cal adaptar el reglament a la sentència.






El regidor no adscrit, l'expopular Fernando Vázquez-Dodero, també ha votat en contra de la moció.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sempre el PP son els que donen la Nota disonant... Uf! despres ens volen fer creure que son democrates....i que "estimen" Catalunya? Quina manera d´estimar és aquesta? Si només ens atacan per totes bandes:Caram ja n´hi ha prou! A Catalunya tenim una Cultura i una Llengüa propia i per tant l´hem de fer servir.Lo que ens fan "els espanyols " es vergonyós.

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 16/nov/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.