Sant Cugat impulsarà un programa de masoveria urbana perquè els joves puguin accedir a habitatges desocupats


  • Comparteix:

Es farà un cens dels habitatges desocupats.

Es farà un cens dels habitatges desocupats.

L'Ajuntament engegarà un programa pilot de masoveria urbana per tal que els pisos que actualment estan desocupats puguin ser rehabilitats i acondicionats perquè la gent jove de la ciutat pugui trobar un habitatge a la mida de la seva butxaca . Aquesta proposta, presentada per ICV i que ha rebut el suport de tots els grups municipals també contempla la creació d'un cens de tots els habitatges desocupats que hi ha actualment a la ciutat.

La moció aprovada pel ple municipal també preveu impulsar els habitatges de lloguer per a joves i elaborar un programa d'ocupació i rehabilitació de cases en procés de degradació. Amb aquest pla integral de renovació es podrà dur a terme un programa pilot de masoveria urbana, tal com explica el portaveu d'Iniciativa per Catalunya - Verds, Xavier Boix:

Xavier Boix

És el compromís de l'Ajuntament amb propietaris d'habitatges desocupats perquè els joves puguin passar a viure-hi a canvi d'arranjar la vivenda


Tots els grups municipals han coincidit a remarcar la importància d'aquesta i d'altres mesures, que contribueixin a resoldre el problema de l'habitatge per als joves. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, ha agraït que les altres forces hagin consensuat aquesta moció, i ha anunciat que la política d'habitatge serà una de les prioritats de l'equip de govern:

Toni Ramon

Aquest problema ha portat molts joves a marxar de la ciutat, i per això la política d'habitatge serà un dels plats forts d'aquesta legislatura.


El projecte de Masoveria urbana també inclourà un servei de mediació entre propietaris, llogaters i agents immobiliaris per garantir l'accés a l'habitatge als col·lectius més desprotegits, com dones i immigrants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.