Els partits donen per perdut l'esperit unitari posterior a la sentència de l'Estatut


Temes relacionats

Conesa: 'Després de la castració química de l'Estatut, ens cal el concert econòmic' (28/jun/11)


  • Comparteix:

La sentència es va emetre fa un any

La sentència es va emetre fa un any

El PSC i ICV retreuen a CiU que amb la seva política de 'peix al cove' i els seus pactes amb el PP hagi trencat l'esperit unitari posterior a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, emesa fa tot just un any. Segons CiU, la sentència va reforçar la idea de trencar econòmicament amb l'Estat espanyol i per això demanen el suport dels altres partits al concert econòmic. El PP reitera les seves crítiques a l'Estatut, mentre que la CUP assegura que la mobilització de fa un any va fer augmentar l'independentisme.

El copresident de CiU, Jordi Puigneró, ha afirmat durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat Ràdio (91.5 FM) que la sentència del Tribunal Constitucional va fer obrir els ulls a més gent que cal independitzar-se econòmicament d'Espanya.

Jordi Puigneró

Cal començar a pensar en independitzar-nos econòmicament d'Espanya.



El PP va presentar recurs d'inconstitucionalitat contra l'Estatut. La resposta del tribunal, però, no va agradar els populars, segons el regidor Bruno de Salvador, que ha reiterat les crítiques del PP al text estatutari que va aprovar el Parlament.

Bruno de Salvador

La sentència del TC no ha convençut el PP, no ha estat bona ni per a Catalunya ni Espanya.



Els socialistes consideren que ara cal autocrítica i arribar a 'pactes de país'. Ho ha dit el cap de llista i primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Tots plegats ho hem fet molt malament. Ara cal destensionar les coses i arribar a pactes de país.




De la seva banda, el coordinador del grup municipal d'ICV, Ramon Guiterrez, creu que s'ha perdut l'esperit unitari que s'intuïa després de la sentència i la posterior manifestació del 10 de juliol. Guitérrez ha apuntat CiU com a responsable d'aquest canvi de clima.

Ramon Guitérrez

Ha guanyat CiU i hem tornat a la política de peix al cove.



El cap de llista de la CUP, Guim Pros, diu no haver vist cap punt d'inflexió després de l'Estatut i la sentència del Constitucional. Això sí, assegura que ha fet créixer l'independentisme.

Guim Pros

No hem vist cap punt d'inflexió amb la sentència del TC. En tot cas, sí que hem registrat un augment de l'independentisme.




Tot això ho han dit els representants del grups municipals quan fa un any de la sentència del TC. Pocs dies després, el 10 de juliol, es va celebrar una manifestació multitudinària com a mostra de rebuig del poble català a la decisió del tribunal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.