El tancament del CAP i l'ERO de Mútua Terrassa marquen la primera junta de veïns a Valldoreix


Temes relacionats

L'Ajuntament s'oposa a la supressió d'especialitats mèdiques als CAP (13/jul/11)

Metges de Catalunya veu voluntat de suprimir serveis darrere l'ERO de Mútua Terrassa (13/jul/11)

CCOO acceptaria una reducció de jornada de Mútua Terrassa amb condicions (13/jul/11)


  • Comparteix:

Junta de veïns de Valldoreix

Junta de veïns de Valldoreix

L'ERO de Mútua Terrassa i el tancament del CAP de Valldoreix a l'agost han obert les primeres diferències polítiques a l'EMD. El govern, format per CiU-Actuem, s'ha pronunciat en contra de perdre serveis sanitaris a Valldoreix, però s'ha abstingut a l'hora de demanar el no-tancament del CAP a l'agost. La Candidatura de Progrés i Catalanista (CPC) s'ha quedat sola en una moció per defensar que l'equipament sanitari mantingui les portes obertes en època estival. El PP s'ha posat al cantó de CiU-Actuem en les votacions.

El tancament del CAP de Valldoreix a l'agost i l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que podria comportar una reducció de serveis i de personal a l'equipament sanitari han protagonitzat la junta de veïns d'aquest dijous, la primera ordinària del mandat. L'equip de govern, format per CiU-Actuem, ha tirat endavant una moció en contra de perdre serveis sanitaris al CAP Valldoreix però s'ha abstingut en una altra de la CPC per oposar-se al tancament de l'equip sanitari de l'agost. En aquest context, els nacionalistes han remarcat que la situació econòmica de la Generalitat a partir de la qual es determinen les retallades és conseqüència de la gestió del tripartit. La portaveu del govern, Laura Baldoví, ha dit que Valldoreix no perd serveis aquest estiu.

Laura Baldoví

La gent de Valldoreix no perdrem el servei aquest estiu. No podem presentar un escenari catastròfic per al setembre.




En una línia similar s'ha pronunciat el PP, que, tot i la lamentar el tancament del CAP i les conseqüències del possible ERO, ha dit ser comprensiu amb el posicionament de Mútua Terrassa. Josep Maria Canals és el vocal popular a l'EMD.

Josep Maria Canals

No m'agrada que es tanqui el CAP però dono suport a Mútua Terrassa.



La CPC ha estat l'únic grup que ha donat suport a la moció per no tancar el CAP Valldoreix a l'agost. El grup d'esquerres ha remarcat no compartir la postura d'haver de reduir la despesa en un àmbit com el sanitari i ha advertit que la reducció de l'assistència mèdica al territori és un pas perillós. Pau Alonso és el vocal del grup a la junta de veïns.

Pau Alonso

És un progressiu avanç en les retallades i sempre recauen en qui menys té.



La moció a favor de mantenir serveis sanitaris sense referències al tancament del CAP ha tirat endavant amb el suport del govern i el PP. La proposta contra la clausura temporal de l'equipament ha prosperat amb l'únic vot de la CPC i les abstencions de l'executiu i populars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.