La segona gran remesa dels Papers de Salamanca ja és a Sant Cugat


Temes relacionats

Surten de Salamanca les últimes 365 caixes de documents (20/jul/11)

La Comissió de la Dignitat recorda que encara hi ha documents per retornar (21/jul/11)


  • Comparteix:

Ferran Mascarell, al fons, ha estat a l'ANC per rebre els documents, en primer pla

Ferran Mascarell, al fons, ha estat a l'ANC per rebre els documents, en primer pla

La segona gran remesa dels Papers de Salamanca ja són a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a la nostra ciutat. Són 365 arxivadors i unes 700 carpetes repartides entre 53 caixes de documents catalans espoliats durant la Guerra Civil que han sortit del Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca. Els documents han estat rebuts aquest dimecres al vespre a l'arxiu santcugatenc pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Tot i aquest enviament, encara queden documents per retornar, i altres materials, banderes i insígnies.

La documentació que s'ha rebut aquest dimecres són poc lligalls de la Secció Político-Social de Barcelona. La remesa també inclou papers de diferents partits polítics, de diaris i de publicacions polítiques i sindicals.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, assegurava aquest dimecres a TV3 que aquest enviament és important però que encara queden molts documents per tornar a Catalunya.

Ferran Mascarell

L'entrega que ens fan és important. Però encara queda molt, queden 600 caixes on hi ha molts documents.


La ministra de Cultura espanyola, Ángeles González-Sinde, ha explicat que entre les caixes també hi ha la correspondència privada de Francesc Cambó. Pel que fa a la resta de papers i materials que queden a Salamanca, González-Sinde ha subratllat que serà la comissió mixta la que acabarà de determinar quan es retornen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.