Sant Cugat tindrà una ordenança 'Òmnibus' per simplificar els tràmits


  • Comparteix:

Conesa, Recoder i Jorba, durant l'acte al Trade Center

Conesa, Recoder i Jorba, durant l'acte al Trade Center

L'equip de govern crearà al 2013 una ordenança, en la línia de les Lleis Òmnibus, que suprimirà altres ordenances per simplificar els tràmits administratius d'empreses i ciutadans. En el cas de les activitats econòmiques, els sancugatencs podran començar l'activitat sense esperar el permís de l'Ajuntament sempre que ho comuniquin prèviament. Posteriorment, el consistori farà una inspecció per comprovar el compliment de la normativa. Ho ha anunciat aquest dijous l'alcaldessa, Mercè Conesa, en l'acte de presentació de les lleis Òmnibus a Sant Cugat on el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha situat el municipi com un model a seguir en eficiència i simplificació administrativa.

Les Lleis Òmnibus són, segons l'actual govern, un conjunt de cinc lleis que tenen l'objectiu de modernitzar l'administració per fer-la més àgil, eficient i transparent i així contribuir amb una major eficàcia a la recuperació econòmica. Per fer arribar el contingut de les lleis, la Generalitat ha engegat una campanya de difusió a les demarcacions que aquest dijous ha fet parada i fonda a Sant Cugat.

L'alcaldessa ha aprofitat per anunciar que Sant Cugat comptarà al 2013 amb seva particular 'llei Òmnibus'. Mercè Conesa ha explicat que les diferents regidories estan estudiant com dissenyar aquesta ordenança perquè faciliti al màxim les gestions administratives a empreses i ciutadans. Conesa ha posat com a exemple el cas dels bars que sol·licitin posar terrasses a l'estiu.

Mercè Conesa

L'establiment posa la terrassa, comunicant-ho prèviament, i després l'Ajuntament fa una inspecció.


El delegat del govern a Barcelona, Salvador Jorba, ha afirmat que en un any les Lleis Òmnibus començaran a notar-se a l'administració pública. No obstant això, Jorba ha remarcat que hi ha ciutats, com Sant Cugat, que ja han fet els deures en l'àmbit de la simplificació i l'eficiència administrativa.

Salvador Jorba

Teniu vivers d'empreses, Esade, Banc Sabadell, la ciutat intel·ligent... Sant Cugat és una ciutat puntera en innovació.


Un punt de vista que ha compartit el conseller de Territori i Sostenibilitat, el santcugatenc i exalcalde Lluís Recoder, que s'ha ocupat de cloure l'acte. Recoder ha assegurat que l'aplicació de les Lleis Òmnibus dóna 'aire a la societat', però obliga l'administració a ser més eficaç.

Lluís Recoder

Ha de tenir capacitat d'inspecció i control. I a més Sant Cugat fa molt de temps que és proactiva.


Més de 60 persones, majoritàriament vinculades al món de l'empresa i al sector productiu, han assistit a l'acte de presentació de les Lleis Òmnibus al Sant Cugat Trade Center.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.