CUP i ERC porten al ple la declaració de la ciutat com a territori català lliure i sobirà


Temes relacionats

Els municipis per la independència marquen el calendari de la consulta ( 7/jul/12)

Sant Cugat s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (20/des/11)


  • Comparteix:

Ignasi Bea i Aniol Pros, d'esquerra a dreta, durant la roda de premsa

Ignasi Bea i Aniol Pros, d'esquerra a dreta, durant la roda de premsa

La CUP proposarà al proper ple municipal que Sant Cugat es converteixi en territori català lliure i sobirà, i instarà el Parlament a accelerar el procés d'autodeterminació de Catalunya. Es tracta d'un text que la formació independentista ha treballat conjuntament amb ERC, que no té presència al ple, i que confien que rebi el suport de CiU, tal com ha fet la formació nacionalista en altres municipis catalans. Prop de 200 municipis ja han fet aquest pas, entre els quals hi ha Girona i Vic, on governa la federació.

Les dues formacions volen que la ciutat faci un pas més després de la seva adhesió a l'Associació Municipis per la Independència i es declari territori català lliure i sobirà. El text també incorpora altres punts que fan referència al procés d'autodeterminació engegat. D'una banda, s'anima el Parlament a deixar sense aplicació les lleis, resolucions i sentències que restringeixin o limitin l'ús del català. També es demana que els cossos policials i militars espanyols hagin de fer una comunicació prèvia abans d'actuar al territori català. Finalment, es reclama l'empara i mediació de la Unió Europea i altres institucions internacionals per vetllar pel procés.

El text se sotmetrà a votació al proper ple. La CUP és optimista davant la seva aprovació ja que, com recorda el regidor Ignasi Bea, CiU ha donat suport a textos similars en altres municipis. En paral·lel, considera que es tracta d'un gest de reafirmació davant el camí que ha iniciat el poble català.

Ignasi Bea

CiU ha votat en molts municipis a favor d'aquesta moció. A més, creiem que és important fer aquest pas com una demostració de fermesa davant els impediments de l'Estat.


La CUP serà l'encarregada de portar el text al ple ja que ERC no té representació a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.