CiU frena la proposta del PSC d'optimitzar i coordinar millor els recursos policials


Temes relacionats

El PSC vol coordinar els recursos de seguretat municipal amb altres municipis (14/feb/13)

Els partits donen llum verda a la proposta del PSC de crear el Pla Local de Seguretat (15/gen/13)


  • Comparteix:

El PSC oferia buscar una coordinació dels diferencs cossos policials / Font: Mossos d'Esquadra

El PSC oferia buscar una coordinació dels diferencs cossos policials / Font: Mossos d'Esquadra

El ple municipal d'aquest dilluns ha rebutjat la proposta del PSC que sol·licitava l'optimització i coordinació dels recursos policials a la ciutat i el seu entorn. CiU hi ha votat en contra argumentant que la majoria de suggeriments socialistes ja estan en marxa i a punt d'executar-se, com és la centralització de les compres de recursos i l'impuls de protocols d'actuació de seguretat conjunt.

Amb aquesta moció, el PSC proposava estudiar i impulsar un acord d'actuació de seguretat i prevenció i convivència amb els municipis veïns per facilitar l'actuació immediata de les zones més allunyades de la ciutat. En el mateix sentit, el grup municipal suggeria la mancomunació de compres en l'adquisició dels recursos i equips de l'àmbit de seguretat.

El regidor socialista Pere Soler ha manifestat que aquesta proposta respon a necessitats d'optimització dels recursos dels diversos cossos policials i suposaria un estalvi.

Pere Soler

Entenem que davant aquesta situació, una coordinació de la Policia Local amb altres policies optimitzaria el treball dels agents i, a més, tindríem un estalvi de recursos.


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Seguretat, Jordi Puigneró, ha manifestat que fer una moció d'un tema que ja s'ha tractat al govern català és 'aprofitar-se de la situació'.

Jordi Puigneró

Fer una moció sobre una qüestió molt treballada em sembla aprofitar-se de la situació. Està bér però entenem que això ja s'està fent.


En la mateixa moció, els socialistes també proposaven la creació, per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la constitució d'una Junta de Seguretat Metropolitana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.