L'Ajuntament dóna suport al procés judicial dels independentistes en contra de l'Estat per presumptes tortures


  • Comparteix:

Eduard Pomar és un dels denunciants.

Eduard Pomar és un dels denunciants.

Amb l'única abstenció del Partit Popular, el ple ha acordat donar el seu suport al grup de joves vinculats al moviment independentista que han denunciat al Tribunal Europeu dels Drets Humans a l'Estat Espanyol per presumptes tortures l'estiu del 92. Eduard Pomar, segon tinent d'alcalde i un dels agreujats, ha explicat en primera persona les vexacions a què va ser sotmès juntament amb els seus companys mentre que el PP l'ha acusat d'utilitzar el seu càrrec per pressionar sobre un tema que, afirmen, està en mans dels jutjats.

Eduard Pomar ha estat l'encarregat d'exposar la moció que ell mateix ha viscut en carn pròpia. Es narren episodis de cops, d'insults i de vexacions durant la detenció i reclusió en l'anomenada 'Operació Garzón' practicada l'estiu del 92 davant la imminència dels Jocs Olímpics a Barcelona.

El moment de més tensió durant el debat de la moció ha estat quan el regidor del PP, Rafael Enríquez, ha acusat Pomar d'aprofitar-se del seu càrrec per influir en un procés que està 'sub judice':

Rafael Enríquez

Creiem que és una falta d'ètica política.


Aquesta intervenció ha aixecat les ires del propi Pomar, indignat amb el populars:

Eduard Pomar

Una vegada superat el malson ens vam prometre lluitar perquè no passés mai més.


Alguns grups, durant el seu torn de paraula, han demanat la derogació de la Llei Antiterrorista ja que ampara la vulneració d'alguns drets fonamentals. De tota manera, la moció final denuncia l'existència d'actuacions que poden dur a la pràctica de tortures amparats en la citada llei antiterrorista.

Amb aquesta moció, que es farà arribar al Parlament perquè s'hi afegeixi, l'Ajuntament vol donar ple suport al procés que estan portant aquests encausats en contra de l'Estat espanyol. Recordem que el Tribunal d'Estrasburg ha acceptat, després d'onze anys i per primera vegada, les denúncies dels independentistes en contra la Guàrdia Civil per presumptes tortures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.