Conesa, prudent davant la possibilitat de pagar els impostos a la Generalitat


  • Comparteix:

L'AMI en una trobada a la ciutat

L'AMI en una trobada a la ciutat

L'alcaldessa, Mercè Conesa, es mostra prudent davant la possibilitat que l'Ajuntament pagui els impostos directament a l'Agència Tributària Catalana tal com ha proposat l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'entitat municipalista reunirà la seva executiva per establir el mecanisme d'actuació perquè els 650 consistoris que en formen part, entre ells Sant Cugat, puguin exercir la sobirania fiscal.

L'AMI i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) criden a la insubmissió fiscal i insten els municipis catalans a no pagar els seus impostos directament a l'Estat. La proposta passa perquè els diners es facin arribar a l'Agència Tributària Catalana en lloc de fer-ho a l'espanyola. Segons els promotors de la iniciativa, això s'hauria de fer dos dies abans del que és habitual perquè l'agència catalana disposi de prou temps per redirigir els diners a l'Estat.

Conesa ha defensat el procés d'autodeterminació de Catalunya però ha remarcat que cal ser prudent a l'hora de fer passos endavant. Sobre la proposta de l'AMI ha assegurat que no s'ha pres cap decisió però que, en tot cas, no és partidària d'incomplir la legalitat vigent.

Mercè Conesa

Hem d'avançar en el procés del dret a decidir perquè els ciutadans es puguin pronunciar. Això s'ha de fer sense incomplir la legalitat vigent. Ho hauríem d'estudiar; no tenim una decisió presa.


La intenció de l'associació de municipis és que aquesta possibilitat es porti a debat en els respectius plens municipals de les diferents localitats adherides. Els promotors veuen aquesta iniciativa un primer pas cap a la creació d'una hisenda pròpia.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sense incomplir la legalitat vigent ? Es absolutament legal. Independentisme de saló, moltes paraules i poc coratge

Joan Serrallonga. Enviat el 8/abr/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.