Un decret reorganitza la distribució dels torns a la Policia Local


  • Comparteix:

Policia Local

Policia Local

Un decret ratificat al ple d'aquest dilluns ha establert una nova organització i ha posat ordre en la taula retributiva a la Policia Local. Els partits de l'oposició han votat en contra del decret perquè, entre altres motius, consideren que la reforma és poc clara i no té l'aval dels sindicats. La junta de personal i el comitè d'empresa s'han mostrat contraris al canvis aprovats al cos de seguretat local.

Segons el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Jordi Puigneró, el decret formalitza un nou torn de cap de setmana per reforçar la presència policial al municipi, amb les bonificacions corresponents, i regularà les condicions laborals del cap de la Policia Local, que no estaven establertes en el pacte actual. Puigneró ha subratllat al ple que els canvis establerts al cos no impliquen canvis retributius, sinó que és una reformulació del que ja es pagava.

Jordi Puigneró

No ens trobem davant d'increments retributius, sinó que és una reformulació.


L'oposició ha votat en contra del decret. Els partits han lamentat que l'equip de govern no hagi arribat a un acord amb els sindicats i l'han instat a reobrir les negociacions. El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha expressat dubtes sobre el procés.

Guim Pros

Per què no s'aborden les coses des de la globalitat i només es tracta un sector de la Policia Local?


La junta de personal i el comitè d'empresa, en contra
La junta de persona i el comitè d'empresa de l'Ajuntament han fet arribar un correu electrònic als treballadors del consistori per mostrar el rebuig als canvis aplicats a la Policia Local. Segons els sindicats, la part retributiva hauria d'haver estat avaluada a la comissió de valoració de la Relació de Llocs de Treball (RLT), i no s'ha fet.

L'informe de la junta i del comitè expressa que 'hi ha dubtes raonables de que el model organitzatiu que es proposa sigui el més idoni' i que 'algun altre model organitzatiu més coherent estalviaria costos innecessaris al pressupost municipal'.

Al text , també s'assegura que s'ha impedit el dret reconegut a la junta i al comitè a informar dels assumptes que afecten el personal i que s'eleven al ple, amb un mínim de 15 dies d'antelació. Una queixa que el PP també ha expressat durant el ple d'aquest dilluns.

Al ple, el tinent d'alcalde Jordi Puigneró ha remarcat que es van mantenir negociacions obertes amb els síndicats fins a l'última reunió. En aquell moment, assegura Puigneró, es va decidir apostar pel decret ja que els representants del treballadors es van despenjar de les converses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.