Sant Cugat, contra la interlocutòria de fer classe en castellà si un alumne ho vol


  • Comparteix:

Tots els partits, tret del PP, en contra de la interlocutòria

Tots els partits, tret del PP, en contra de la interlocutòria

Tots els partits, tret del PP, s'han mostrat contraris a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a fer les classes en castellà si un estudiant ho demana. La junta de portaveus del consistori ha aprovat una declaració en la qual dóna ple suport a la plataforma Somescola.cat i mostra el rebuig a la sentència de l'alt tribunal.

Segons el text aprovat, la sentència del TSJC vol desestabilitzar i crear una sensació de conflicte discriminatori a les escoles. En aquest sentit, la junta de portaveus ha reiterat que no hi ha cap població que sigui desatesa pel que fa als seus drets i que, enguany, només hi ha hagut 17 famílies que han demanat l’escolarització dels seus fills en castellà.

La declaració recorda que, en els darrers 30 anys, sempre s'ha apostat pel consens social i polític, cosa que ha fet que el català sigui l’idioma vehicular i la llengua comuna dels centres educatius catalans. Segons la declaració, la interlocutòria del TSJC introdueix un nou factor que s’alça en contra de la convivència a les aules i a les escoles: la imposició de l'interès d’unes famílies per sobre de les altres.

Segons el text, aquest fet duu implícita la concepció que el castellà és una llengua de rang superior, amb més drets que la catalana, i que, si cal, passa per davant de les lleis i la voluntat de la societat.

A través d’aquesta declaració, el consistori demana fermesa a la Generalitat i que no apliqui la interlocutòria a les aules, un pas previ al nou projecte de llei d’educació del ministre Wert que vol espanyolitzar l’educació a Catalunya.

Finalment, l'Ajuntament crida a la defensa del model lingüístic català i reitera la voluntat de defensar el model d’escola catalana sense més concessions.

Per la seva banda, el PP ha lamentat que s'afegís la declaració al ple per la via d'urgència i que no es pogués pronunciar sobre la qüestió.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Es terriblement vergonyós que encara al S.XXI hi hagi qui te ganes de crear o fer veure que hi han problemes on no n´hi han....¿?,si us plau Prou de guerra.A Catalunya la nostra Llengüa es el català.Ara veig que com mes ens atacan mes i mes independentistes neixen.Així que ànims endavant

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 16/abr/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.