L'Ajuntament s'adhereix al manifest del Dia del Municipi


  • Comparteix:

L'Ajuntament se suma al Dia del Municipi

L'Ajuntament se suma al Dia del Municipi

L'Ajuntament s'ha adherit al manifest que les entitats municipalistes han signat per reivindicar el paper dels ens locals, coincidint amb la commemoració del Dia del Municipi. El document subratlla la tasca dels municipis com a catalitzadors de la difícil situació actual i com a vertebradors de la cohesió social. A més, reclama les competències locals necessàries i els recursos, davant els canvis legislatius que afecten els ajuntaments.

En el marc del Dia del Municipi, que se celebra aquest divendres, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques han signat un manifest, al qual s'ha adherit l'Ajuntament. El document destaca el context de forta i continuada crisi econòmica, social i de valors. Davant aquesta situació, defensa la tasca dels ajuntaments i ens locals, com a administracións més properes als ciutadans i com a vertebradors de la cohesió social.

El manifest també posa en entredit alguns dels canvis legislatius previstos a l'àmbit local i reclama les competències necessàries, així com els recursos suficients per atendre la ciutadania.

En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que les darreres reformes impulsades per l'Estat espanyol van encaminades a reduir els ajuntaments a mers gestors dels carrers, de l'enllumenat i l'aigua. Conesa ha alertat que això pot difuminar el que dóna ànima i permet la cohesió social als pobles i ciutats de Catalunya. L'alcaldessa ha defensat la feina de proximitat que exerceixen els ajuntaments, que si desapareix 'deixarà una societat més fragmentada'.

Davant aquesta situació, el manifest proposa que ara més que mai, el municipalisme s'ha d'associar al que representa: garantia de cohesió social, equitat en la prestació dels serveis, participació en l'esfera pública i, especialment, millora de la qualitat de vida dels ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.