Sant Cugat es declara municipi lliure de transgènics


Temes relacionats

Sant Cugat debatrà si es converteix en municipi lliure de transgènics ( 4/jul/13)


  • Comparteix:

Una finca de blat de moro, a mig segar / Font: ACN

Una finca de blat de moro, a mig segar / Font: ACN

Sant Cugat es declara municipi lliure de cultius transgènics després que el ple ha aprovat una moció que la CUP ha fet arribar a la sessió en nom d'alumnes i mestres de l'institut Angeleta Ferrer i agricultors de la ciutat. El text, que ha rebut esmenes per part de CiU, posa de manifest que aquests organismes suposen un risc per al medi ambient i la salut, amenacen la conservació i ús de les varietats tradicionals i locals, i es desconeixen els seus efectes a llarg termini.

ESCOLTA-HO

La moció declara que els Organismes Modificats Genèticament (OMG) no són 'ni imprescindibles ni necessaris'. A més, considera que Sant Cugat ha d'aprofitar el fet que no tingui encara explotacions transgèniques per convertir-se en una localitat lliure d'aquest tipus d'organismes.

Els alumnes i mestres de l'institut Angeleta Ferrer i agricultors locals, que han estat els impulsors de la iniciativa plenària, consideren que cal evitar l'arribada a la ciutat dels transgènics per minimitzar els problemes de contaminació genètica amb els cultius tradicionals i els ecològics.

L'estudiant de l'institut David Astrue ha estat l'encarregat de llegir la moció al ple i ha explicat el sentit dels acords que incorpora.

David Astrue

Declarar el municipi de Sant Cugat com a municipi amb voluntat d'ésser lliure de transgènics i fomentar l'agricultura i el consum sostenibles i saludables.


Segons els signants del document, aquests organismes suposen un risc per al medi ambient i la salut, amenacen la conservació i ús de les varietats tradicionals i locals, i es desconeixen els seus efectes a llarg termini. El text també convida a dur a terme campanyes de sensibilització per informar els santcugatencs sobre la problemàtica d'aquest tipus de cultiu. També recull que es divulgui el consum i l'agricultura sostenible entre la ciutadania.

CiU, PSC, ICV-EUiA i la CUP han votat a favor del text presentat pels alumnes, mentre que el PP s'ha abstingut en considerar que no tenia prou elements per decantar-se pel 'sí' o el 'no' en un assumpte de caire científic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.