ERC respon a PSC i ICV i reafirma la seva postura a favor de la protecció de Can Busquets


  • Comparteix:

Pomar admet que es van equivocar en l'anterior votació.

Pomar admet que es van equivocar en l'anterior votació.

Esquerra Republicana nega que conegués, prèviament, la impossibilitat de fer prosperar la moció de Can Busquets tot i sumar majoria amb els vots de les tres forces d'esquerra. Els republicans no entenen les crítiques de socialistes i Iniciativa ja que asseguren que la seva posició, a favor de la protecció d'aquest espai forestal, ha quedat clara amb la seva votació. De tota manera, admeten que es van equivocar, en el seu dia, votant a favor de la modificació del PGM a la Floresta que permetrà l'edificació de 64 cases en aquest sector.

El portaveu d'Esquerra afirma no entendre les crítiques d'Iniciativa i PSC. Eduard Pomar creu que amb el seu vot a favor de la moció va deixar clara la postura dels republicans a favor de la protecció de Can Busquets.

Pomar nega que ERC conegués, prèviament, la necessitat legal que la moció comptés amb una majoria qualificada dels regidors. El portaveu d'Esquerra assegura que en va tenir coneixement en el mateix moment del ple i que en tot cas, ja se sabia, que no prosperaria si el PP votava en contra. Pomar creu, de tota manera, que la moció es va aprovar amb la força de les tres esquerres però la llàstima va ser no poder-la fer prosperar:

Eduard Pomar

L'objectiu era que s'aprovés i es va aprovar. Però no va prosperar. Crec que ERC ha deixat clara la seva postura a favor de la proetcció de Can Busquets.


Els republicans no han volgut deixar escletxa sobre la seva postura, inqüestionable, diuen, per la protecció d'aquest espai de la Floresta.

De tota manera, Pomar ha admès, obertament, que es van equivocar quan van votar a favor de la modificació del PGM a la Floresta que permet la urbanització de 64 cases a Can Busquets. El portaveu dels republicans ha intentat explicar que la votació es va produir en un moment en què la direcció d'Esquerra era una altra i en què el pacte de govern acaba de ser subscrit:

Eduard Pomar

Ens vam equivocar. Era una executiva diferent a ERC. Ara la votació seria diferent.


Recordem que PSC i ICV han acusat a ERC de votar durant el ple a favor de la moció només com un gest de cara a la galeria, sabent que no podria prosperar. Alguns sectors també han acusat als republicans de trair el seu ideari amb la votació a favor de la modificació del PGM a la Floresta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.