Sant Cugat, prioritat del govern per concertar places a residències privades


Temes relacionats

El govern manté concertar places davant la impossibilitat de fer la segona residència (15/abr/13)

La Residència Sant Cugat fa 21 anys amb una llista d'espera 'raonable' (15/mar/13)

Aturat el projecte de la segona residència pública per a gent gran ( 2/mar/11)


  • Comparteix:

Fortuny, durant l'entrevista amb Cugat.cat

Fortuny, durant l'entrevista amb Cugat.cat

Sant Cugat i la resta de municipis de la comarca són 'una àrea prioritària' per a la Generalitat en la nova concertació de places en residències privades per a la gent gran. En una entrevista a Cugat.cat, la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), la santcugatenca Carmela Fortuny, ha constatat que les ciutats del Vallès Occidental tenen una ràtio de places concertades inferior a altres comarques.

Fa dos anys i mig que la Generalitat va aturar el projecte de construcció de la segona residència pública per a la gent gran per la tisorada pressupostària. L'alternativa que planteja el govern és la concertació de places a residències privades.

Una política que vol arribar a la nostra comarca com una de les zones 'prioritàries' per a la Generalitat en el moment que 'pugui comprar aquestes places', segons la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny. L'ICASS ha constatat que el Vallès Occidental presenta una ràtio de concertació de places inferior a altres comarques.

En aquest sentit, Carmela Fortuny ha destacat que Sant Cugat tingui una àmplia xarxa de residències privades acreditades per a la compra de places per part de la Generalitat.

Carmela Fortuny

Al final el ciutadà el que voldrà serà una plaça pública, és igual que l'operador sigui privat o que la construeixi l'ICASS. Com que l'ICASS no podrà construir una segona residència el que farà és invertir diners en la compra de places públiques.


Fortuny ha visitat aquest dimarts la seu local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) dins el cicle de xerrades que organitza el partit. La santcugatenca ha explicat els nous perfils socials de pobresa i ha detallat les polítiques que la Generalitat està prioritzant en aquest àmbit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.