La unió del carrer Rossinyol amb un pont aixeca queixes veïnals a la junta de l'EMD


Temes relacionats

Més de 100 valldoreixencs protesten per revertir l'estudi de mobilitat de Valldoreix (30/gen/14)


  • Comparteix:

Veïns del carrer de Rossinyol, a la junta de veïns

Veïns del carrer de Rossinyol, a la junta de veïns

Veïns del carrer de Rossinyol han alçat la veu aquest dijous a la junta de veïns de Valldoreix per oposar-se a la construcció del pont que uniria la via per sobre la riera, tal com diu l'estudi de mobilitat. Els veïns afirmen que el pont no milloraria la mobilitat i lamenten que l'EMD demani una subvenció a la Generalitat de mig milió per a l'obra davant altres necessitats del territori. El govern obrirà un 'procés de reflexió' i anima els veïns a fer al·legacions al projecte.

A l'audiència pública, a la junta de veïns i al torn de precs i preguntes. La mobilitat de Valldoreix ha centrat el debat a la sessió d'aquest dijous a l'EMD, on els veïns han qüestionat la idoneïtat de l'estudi de mobilitat del territori, inclòs en el Pla de Mobilitat de Sant Cugat. Una conclusió a la qual han arribat els veïns del carrer de Rossinyol després de fer palès el seu malestar per la construcció d'un pont que connectaria la via per sobre la riera.

Un projecte que, segons aquests ciutadans, han conegut aquest dijous arran de l'aprovació per demanar una ampliació de la subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) que finança l'obra. Amb l'abstenció del PP, la junta ha donat llum verda a sol·licitar 124.000 euros més per incorporar la construcció de voreres al pont, inicialment no previstes. El pressupost total de l'actuació seria de 532.000 euros.

Una inversió que els veïns no consideren 'prioritària' per a una infraestructura que, segons ells, no calibra les necessitats reals de la zona.

Valldoreixencs

Passa per sobre de casa. / És una obra totalment innecessària. / Urbanísticament és un error fer-lo.


En declaracions a Cugat.cat, el vocal de Mobilitat, Joan Ribera, ha explicat que, arran de la reacció veïnal, obriran un 'procés de reflexió'.

Joan Ribera

El pont ha tingut una aprovació inicial interna, tot just ara comença el tràmit burocràtic que passarà a exposició pública i una aprovació final o no.


L'estudi de mobilitat preveu transformar el carrer de Rossinyol en un vial de la xarxa local de trànsit, amb un canvi de sentit i amb la creació de voreres entre el passeig de la Garsa i l'avinguda de Ramon Escayola.

Altres punts<7b>
La sessió també ha servit per aprovar la moció de CiU-Actuem a favor de la data i la pregunta de la consulta, amb el suport de la CPCV i l'oposició del PP. Aquest partit també s'ha oposat a la moció nacionalista a favor de 'Signa un vot per la independència', que ha prosperat amb abstenció de la Candidatura.

La CPCV ha aconseguit la unanimitat en la seva moció per rectificar la conformació del districte electoral tercer i ha vist com avançava el seu text a favor del Dia de la Dona, amb l'única oposició del PP, en desacord amb el punt a favor de la interrupció voluntària de l'embaràs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.