La Generalitat traspassarà part de les carreteres a Sant Cugat


Temes relacionats

El PSC porta al ple la millora de les carreteres gestionades per la Diputació (10/feb/14)


  • Comparteix:

Una de les vies que canvia de titularitat és la carretera de Rubí / Foto: Google Maps

Una de les vies que canvia de titularitat és la carretera de Rubí / Foto: Google Maps

La Generalitat cedirà la titularitat de dos trams de vies de la demarcació de Barcelona a Sant Cugat, la carretera de Rubí i el primer tram de la carretera de Cerdanyola. Tots els grups municipals hi han votat a favor, un cop sol·licitat aquest dilluns el traspàs de titularitat a través del ple municipal.

Sant Cugat ha sol·licitat el traspàs de dos trams de carreteres urbanes que pertanyen a la Generalitat per gestionar-les i convertir-les en vies urbanes. El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat que l'objectiu és poder incidir en les actuacions urbanístiques que es fan a la zona.

Pere Casajoana

L'objectiu és poder incidir en les actuacions urbanístiques que es fan a la zona.


La primera és la BP1503, és a dir la carretera de Rubí, al seu punt entre la rotonda de l'hipòdrom, on està ubicada l'entrada dels Túnels de Vallvidrera, i el punt limítrofe amb la ciutat veïna.

La segona és la BP1413, entre Sant Cugat i Cerdanyola. Concretament el tram afectat és el situat a l'inici de la via, entre la rotonda de la benzinera BP i el McDonald's, just abans d'arribar al club de tennis Set Ball.

Debat al ple

El ple ha aprovat aquest dilluns amb el suport de tots els grups municipals una moció del PSC que insta la Diputació de Barcelona a millorar i arranjar diverses carreteres que passen per la ciutat i que estan gestionades per l'ens supramunicipal. En concret, el text demana la realització d'un informe tècnic sobre l'estat de les carreteres i vies de circulació de la seva competència que hi ha a Sant Cugat i insta a crear una comissió bilateral per planificar calendari i dotacions pressupostàries.

Entre les carreteres que s'hi inclouen a la moció hi ha la de Vallvidrera, la de Molins, la de Can Barata, la de Cerdanyola i la de Rubí. Aquestes dues últimes precisament han caigut del text original, ja que l'Ajuntament n'ha reclamat el traspàs de la titularitat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.