La LRSAL centra l'última reunió de l'Eurocities


Temes relacionats

Sant Cugat s'adhereix a l'ofensiva municipalista contra la reforma local del PP ( 6/mar/14)


  • Comparteix:

Moment de la reunió / Foto: Ajuntament de Terrassa

Moment de la reunió / Foto: Ajuntament de Terrassa

Sant Cugat i els altres 10 municipis que formen part de la Terrassa Metropolitan Area integrada a l'Eurocities se centraran a revitalitzar aquesta xarxa europea i plantejar a Europa el greuge que suposa als ens locals la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local de l'Estat espanyol (LRSAL). La setmana vinent, Terrassa acollirà un seminari de treball de Sistemes Metropolitans.

Terrassa ha acollit aquest dimarts una reunió de treball per preparar el seminari de la setmana vinent i que ha servit per conèixer la memòria de l'any passat i el pla de treball de 2014.

Els municipis de la Terrassa Metropolitan Area consideren clau la implicació en aquesta xarxa i la possibilitat de treballar conjuntament en àmbits com la mobilitat, la promoció econòmica i la cohesió social.

Enguany, però, la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local de l'Estat espanyol ha centrat la trobada com ha explicat la regidora de Comunicació, Joana Barbany, que ha participat en representació de la ciutat.

Joana Barbany

Mentre Espanya es carrega la municipalitat, Europa diu el contrari i per a ells el municipi ha de prendre més força.


La xarxa Eurocities està integrada pels ajuntaments de prop 200 ciutats europees, que representen 130 milions de persones de 35 països diferents. Es va crear fa més de tres dècades per reforçar el paper dels governs locals a Europa a partir de l'intercanvi d'idees i experiències.

Sant Cugat és membre de la xarxa Eurocities juntament amb Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Rubí, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, municipis que apleguen 420.000 habitants a la Terrassa Metropolitan Area.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.