Conesa: 'Els ciutadans de Valldoreix tenen dret a decidir el seu futur'


Temes relacionats

Conesa vol més transparència i bon govern en la reforma local catalana (21/mai/14)


  • Comparteix:

Foto: EMD Valldoreix

Foto: EMD Valldoreix

L'alcadessa, Mercè Conesa, ha defensat aquest dimecres al Parlament el dret de Valldoreix a decidir el seu futur i ha assegurat que si els valldoreixencs elegeixen prendre un camí diferent al de Sant Cugat, la seva decisió serà respectada. El president de l'EMD, Josep Puig, ha apuntat que caldria veure com es gestionaria la voluntat dels valldoreixencs en aquest cas hipotètic. Conesa i Puig han assistit a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) que avalua la llei de governs locals de Catalunya.

Sant Cugat respectaria la voluntat democràtica dels ciutadans de Valldoreix, segons l'alcaldessa, Mercè Conesa. En cas de prendre aquesta decisió, Conesa assegura que s'hauria d'adaptar la llei i salvar les prescripcions de la segregació municipal.

Mercè Conesa

Crec que els ciutadans i ciutadanes de Valldoreix han de tenir el dret a decidir. La seva voluntat seria respectada.


La pregunta sobre la independència de Valldoreix ha estat formulada pel diputat del PP present al Parlament Manuel Reyes durant la Comissió d'Afers Institucionals. Segons Conesa, la pregunta del popular havia estat pactada prèviament amb el president de l'EMD, Josep Puig.

El president de l'EMD, Josep Puig, ha explicat que aquest posicionament de Conesa no és cap novetat i que simplement s'hauria de veure com es gestionaria la voluntat dels valldoreixencs en aquest cas hipotètic.

Josep Puig

En la línia del que sempre ha dit, Conesa ha reiterat que ella no s'oposaria a la voluntat dels valldoreixencs.


Puig, que també és president de l'Agrupació d'EMD de Catalunya, ha assegurat no tenir cap constància que Reyes tingués preparada aquesta interpel·lació a Conesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.