Nou pas del ple per a més habitatge públic, instal·lacions culturals i un centre educatiu


Temes relacionats

L'avinguda de Cerdanyola i la baixada de l'Alba tindran habitatge públic gràcies a una modificació del PGM (19/set/11)

Reservat el sòl per a una nova escola pública al parc de Ramon Barnils (22/mar/11)


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori podria ser ampliat en un futur

El Teatre-Auditori podria ser ampliat en un futur

El ple ha donat, aquest dilluns, el vistiplau a dos tràmits que permetran, en un futur, la construcció de més habitatge públic, l'edificació d'un centre educatiu al parc Ramon Barnils i l'ampliació de les instal·lacions del Teatre-Auditori. Amb aquestes modificacions, també s'incrementa la protecció de Can Busquets.

Dos punts del ple aprovats aquest dilluns han estat el primer per pas canviar la fesomia de diverses parts del centre de la ciutat:

Parc de l'Arborètum
Es reserva una zona de 6.500 metres quadrats a tocar del Teatre-Auditori. En un futur, es podria construir alguna instal·lació cultural com la sala B de l'ens municipal o bé un equipament universitari artístic privat.

Avinguda de Cerdanyola, Baixada de l'Alba i Rius i Taulet
L'operació urbanística es tradueix en més habitatge públic. En un futur sense data determinada, hi haurà una cinquantena de pisos de protecció oficial a l'avinguda de Cerdanyola, al costat d'on el pla d'equipaments projecta el quart CAP, i a la Baixada de l'Alba. En paral·lel, a la benzinera de Rius i Taulet, s'hi desplacen 1.000 metres quadrats de sostre comercial i allà també s'hi construirà habitatge per a gent gran.

Can Busquets
La possibilitat de construir nous edificis es deu al trasllat de sòl edificable de Can Busquets amb pendent o geometria no aprofitable al centre de la ciutat. En aquest sentit, el sòl d'aquelles àrees passa al nucli de la ciutat i, de retruc, Can Busquets guanya més zona verda. Aquest avanç de modificació puntual del PGM ha rebut el vot afirmatiu de l'equip de govern i l'abstenció de la resta de partits. Els portaveus del PSC i ICV, Ferran Villaseñor i Joan Calderon, expliquen el sentit del seu posicionament.


Ferrna Villaseñor / Joan Calderon

Convertim sòl en sostre i el traslladem. Ara falta la valoració econòmica. Filosòficament, està molt bé però apostem pel sòl forestal per protegir Can Busquets.



Parc Ramon Barnils
El parc de Ramon Barnils acollirà un nou centre educatiu. La parcel·la on s'ubicaria l'escola té uns 8.200 metres quadrats i està entre els carrers Ferran Romeu i Puig i Cadafalch. La construcció d'aquesta escola, que encara no té calendari, obligarà a derruir dues cases fora d'ordenació que estan ubicades dins d'aquest parc i que actualment estan desocupades. En paral·lel, es reserven 2.000 metres quadrats a tocar de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Can Sant Joan. Amb aquest tràmit també s’aconsegueix consolidar l’existència del Corredor Verd a través del connector ambiental del Torrent de Ferrussons. Les actuacions són resultat d'una modificació puntual del PGM que ha rebut el suport unànime del ple.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.